• 瀏覽: 83,292
  • 回覆: 592
+8
逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺體查出死因及在港入土為安。雖然逃犯條例現時暫緩修例,但港商兒子籲港人警惕,不希望港人成為下一個父親。

說好了的陽光屍法呢?
大劣屍法超英趕美!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/01偵查/341081/逃犯條例-港商福建被捕-審判拖20月-看守所病發亡

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 09:47 AM 發表
逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺 ...
經濟糾紛⋯⋯⋯

6年遺體都未拎得番

又一單陽光司法

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-6-19 09:50 AM 發表

經濟糾紛⋯⋯⋯
經濟糾紛,唔審就可以無限期扣留!
陽光屍發!!!

算吧啦黃媒,6年前嘅嘢,點解要趁宜家先報呀,犯法就犯法啦

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 09:47 AM 發表
逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺 ...
咁搞清楚件案未先?😂😂

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-6-19 09:52 AM 發表
6年遺體都未拎得番
攞咗燒咗啦,想做9大陸政府,是但搵個出嚟9噏,又收黃媒錢,呢啲正屎橋

提示: 違規內容已被屏蔽
陽光屍法,專囉人命!

符合蟈情

引用:
原帖由 寒冬粗俗的採購 於 2019-6-19 10:04 AM 發表

犯咩法六年條鹹魚都冇得拎返...
佢攞你條咸魚嚟食呀?一早燒咗啦,佢個仔擺明趁呢個時間做新聞,係人都知大陸人過身,都係一兩日內就火化啦

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:07 AM 發表

佢攞你條咸魚嚟食呀?一早燒咗啦,佢個仔擺明趁呢個時間做新聞,係人都知大陸人過身,都係一兩日內就火化啦
咁係咪大陸政府代家屬安排火化?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]