• 瀏覽: 83,341
  • 回覆: 592
+8
引用:
原帖由 遊鯤 於 19-6-2019 10:14 AM 發表
只聽得一面之辭
難以窺得真相
對,要先了解全部事情

引用:
原帖由 股壇垃圾佬 於 2019-6-19 10:29 AM 發表
郭紹傑都已經畀日本政府拘留了八個月,仲要預期明年才有機會開審,所以點解無人向日本抗議,我們要為郭紹傑抱不平,要求馬上審判郭紹傑?

...
已經無利用價值就當然無人理

蘋果miss咗單嘢6年,太失職了。。。。平時冇都會變有。。。。🤔🤔🤔

姓郭條友係日本咪一樣
引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:17 AM 發表

好多地方都係

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:01 AM 發表
算吧啦黃媒,6年前嘅嘢,點解要趁宜家先報呀,犯法就犯法啦
福建男救鄰居避強姦-反被告踢傷施暴者-崩潰吶喊-救人卻害家人

路見不平,拔刀相助原是美德,不過內地一名男子拯救險被強姦的女子後,竟反被警方拘留14天,指他傷害他人身體。男子事後找律師,被告之如被裁定傷害他人,或需賠償多達60萬人民幣(約70萬港元)及監禁4年。事件引起網民憤怒,質疑再無人敢見義勇為,亦不忿涉嫌強姦的人卻逍遙法外。(2019-02)

個別事件唔評論

埃及變成民主國家後,咪一樣審審下暴斃....民主自由大晒

就當佢講嘅全部事實, 證明要攪你根本唔會俾你番香港, 仲引咩渡?

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-6-19 10:33 AM 發表

福建男救鄰居避強姦-反被告踢傷施暴者-崩潰吶喊-救人卻害家人

https://cdn.hk01.com/di/media/images/2453471/org/8b8dee060e98b849482365d7a754f533.jpg/peMuTGZzf_33jipsz9tkBSqfwSBVDr4WfyvEen8rxHo?v=w1600r16_9

路見不平,拔刀相助原是美德,不過 ...
有冇用過分武力先?

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-6-19 09:52 發表
6年遺體都未拎得番
大陸一貫做法係死人遺體(包括平民自然死亡)都係盡快火化,好多時係快到在同日或者下一日。咪話6年,6日攞唔番就唔駛旨意攞得番.

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:07 AM 發表

佢攞你條咸魚嚟食呀?一早燒咗啦,佢個仔擺明趁呢個時間做新聞,係人都知大陸人過身,都係一兩日內就火化啦
係人都知大陸人過身, 一兩日內就火化?? 5系大陸人點會知? 只知你一定系大陸人

樓主慳番啖氣啦,要明既一早就明,對個d無思想既廢老黎講,中國絕對安全

引用:
原帖由 港男happy4 於 2019-6-19 10:28 發表
黃媒 舊品著當新聞 經常作文創新聞
hk01老闆于品海, 佢係黃人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]