• 瀏覽: 83,322
  • 回覆: 66
+8
引用:
原帖由 PixieHo 於 2019-6-19 10:49 AM 發表

犯法(其實未審訊)就唔應該有人權醫病?
有醫呀,心臟病話死就死啦,咁有病就唔洗坐監呀?你估香港咁奇怪咩

引用:
原帖由 tian148 於 2019-6-19 10:48 AM 發表

送中就真係找死
你有犯法咩?我冇呀,我唔驚乜嘢逃犯條例,你驚呀?

引用:
原帖由 勝肉強 於 2019-6-19 10:51 AM 發表

你有乜證據話人收左錢似乎你作野仲勁
原來你都會講證據㗎?咁點解上年唔爆?前年唔講?趁宜家出嚟抽水?佢宜家忽然記得有個犯咗法老豆呀?

引用:
原帖由 豆皮壽司 於 2019-6-19 10:50 AM 發表

段新聞講緊

拘留20個月沒審判、患病不能保釋及保外就醫、未得家屬同意擅自解剖遺體

呢啲你覺得無問題?
個個犯咗法就話保外就醫,咁唔洗要監房啦?

引用:
原帖由 PixieHo 於 2019-6-19 10:58 AM 發表

而家判左喇?
冇判呀,咁點?犯法要扣留,有乜問題?

引用:
原帖由 豆皮壽司 於 2019-6-19 10:57 AM 發表

嘩,討論區真係咩人都有,今天又開眼界了

欽敬欽敬
大家咁話啦

引用:
原帖由 PixieHo 於 2019-6-19 11:00 AM 發表

都話未判!不過大陸係先假定有罪後審訊! 個個都係犯左法架啦!
我知未判㗎,咁當地覺得有需要扣留就扣留啦,有乜嘢問題?好多地方都係咁做啦

引用:
原帖由 iapple2 於 2019-6-19 10:59 AM 發表
即係有無條例都能抓你,所以立吾立法有分別
又咁講喎,又唔見拉我?

引用:
原帖由 豆皮壽司 於 2019-6-19 10:58 AM 發表

其他兩樣呢咁?
邊兩樣?

引用:
原帖由 Vman7 於 2019-6-19 11:05 AM 發表

五毛為錢可以去到幾盡?
邊個收錢死全家啦,好唔好?

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-6-19 11:05 AM 發表
比共匪勒索,扣留毒打,劏屍滅跡
證據?

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-6-19 11:05 AM 發表

包你冇真相

有「中國首席女法醫」之稱的王雪梅近日表示,大陸地方政府的驗屍報告,有超過3成為錯判;錯判除了與專業技術有關,也涉及政治干預。

王雪梅生於1956年,在1986年、30歲之齡就成為中國大陸最高檢的法醫,在第一線工作了11年。截至1997年,共參與了600多件重大案件的驗屍。

香港明報最近在北京採訪了王雪梅。她說,擔任大陸最高人民檢察院法醫時,發現地方政府的驗 ...
算吧啦,又係黃媒,留比你打飛機自用啦

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-19 11:04 AM 發表
六年前🈶️香港01?
有乜關係?哦⋯⋯即係佢個仔等有01先出嚟爆料?

引用:
原帖由 勝肉強 於 2019-6-19 10:46 AM 發表

點解吾爆得有乜問題,如果係事實任何時間爆都冇問題
係囉,咁橋,忽然間諗起有個犯法嘅老豆

引用:
原帖由 麥斯特羅 於 2019-6-19 11:08 AM 發表

不如我請你一齊去雲南全程我包曬,可以包你翻唔到黎。有無興趣
嘩,我好驚呀,你係唔係傻㗎?包我返唔到嚟,仲叫我跟你返去

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]