• 瀏覽: 83,319
  • 回覆: 13
+8
坐你一二年先審,真係人都癲

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-6-19 10:47 AM 發表
大量呢D案件,更證明送中法例有必要,國有國法,在大陸犯罪,冇送中法保障,港人在大陸犯罪,唯一就是長期被大陸扣留,不准保釋回港。
送中就真係找死

引用:
原帖由 wantatogo 於 2019-6-19 10:52 AM 發表

有引渡可以申請回香港服刑,
現在?sorry只有客死異鄉。
大陸犯法就大陸坐監,邊會送返香港服刑,係咪諗多咗

引用:
原帖由 wantatogo 於 2019-6-19 11:04 AM 發表

錯,有引渡協議係可以申請返香港服刑。係你無留意,一向都有咁做。
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/334171/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E6%9D%8E%E5%AE%B6%E8%B6%85-%E8%80%83%E6%85%AE%E5%8F%AF%E7%94 ...
香港服刑,不適用於內地,係咪諗多咗

引用:
原帖由 jjjyyyyy 於 2019-6-19 11:12 AM 發表
香港只有兩類

一係人

一係共狗    
乜人都有,做狗大把著數呢

引用:
原帖由 wantatogo 於 2019-6-19 11:14 AM 發表

內文咪講左現在無,修訂後會有。
咁現在至可見未來都唔會有,
你是否錯誤理解我話現在有?
香港人驚死,一話送中,送返香港坐都冇人聽㗎啦,哂氣

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-6-19 11:18 AM 發表
所以要挾你洗乜逃犯條例?今日隨時都得咁反對乜嘢?上到最高人民法院除非係打大老虎啫,地方公安挾你容易過搞引渡啦。
洗頭艇,被回鄉探親,易過借火,其實真係唔駛攪咁多

引用:
原帖由 無敵2串1 於 2019-6-19 11:24 AM 發表

扣留6年
嚟等今日爆料?
你5毛嚟?
唔係扣留6年,係扣留20個月就死咗,係事隔6年嘅事

先坐後審,內地好多時都係

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-6-19 11:32 AM 發表

用下腦諗下啦,大陸點對港獨果班, 你送上門大陸都唔要啦...
數目大先會攪,細數目攪嚟做乜

未定罪,都要坐返一二年先送上庭,有啲身體差,食住頂唔順,瓜咗冇得講

引用:
原帖由 Vman7 於 2019-6-19 12:19 PM 發表

你唔反思下點解香港人對共產黨咁恐懼?
中國有大型遊行示威示威既機會嗎?
邊敢示威,煽動顛覆國家政權罪都大劑啦

引用:
原帖由 fishing3000 於 2019-6-19 12:38 PM 發表
咁驚米唔好返大陸囉
整條送中例做乜,咁多人用回鄉証,過關即拉啦,搵嚟攪

引用:
原帖由 guyverpan 於 2019-6-19 01:50 PM 發表
修訂逃犯條例起碼可以知大陸申請引渡佢,家人亦預先知。响香港玩上訴可以玩5~6年到終審。之後隨時話涉及政治唔引渡。大陸真係唔想香港通過修訂。否則佢地必須經香港法院,搞得嚟蚊訓。依家大陸可以速戰速決。有人反駁大陸可以自己嚟香港拉人。真的話有無呢條例就唔重要。 ...
最 L 驚將啲巨貪犯啲資料呈上庭,爆晒啲唔應該知道嘅材料,就真係捉蟲,用洗頭艇乾手淨腳

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]