• 瀏覽: 83,389
  • 回覆: 592
+8
引用:
原帖由 郭郭 於 2019-6-19 10:30 AM 發表

我都想知犯左咩野法咁犀利屍體都唔可以攞翻,可唔可以舉例,唔係太識中國法律
你問佢個仔啦,問吓佢收咗幾錢爆料先啦

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 09:47 AM 發表
逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺 ...
唔認識內地法律,大陸可能係合情合理合法!

所以歸根到底,成個返送中出於對土共司法不信任

引用:
原帖由 takeshit 於 2019-6-19 10:36 發表

係人都知大陸人過身, 一兩日內就火化?? 5系大陸人點會知? 咁就知你一定系大陸人
呢樣就難講, 我係香港人, 不過以前都有長輩在大陸住,佢地過身都係即或者第二日就火化, 咁咪知囉. 真係好多人會知的.

引用:
原帖由 Cloud2.0 於 2019-6-19 10:31 AM 發表

係啲犯人入左去一定再見唔到陽光嘅司法
咁危險重返大陸投資???

都係果班攪開事怕被人引渡返去審O既人,攪到草木皆兵
引用:
原帖由 ivanchem9 於 2019-6-19 10:35 AM 發表
就當佢講嘅全部事實, 證明要攪你根本唔會俾你番香港, 仲引咩渡?

引用:
原帖由 getterwing 於 2019-6-19 10:38 發表

hk01老闆于品海, 佢係黃人?
But of course

磅水咪陽光囉! 冇水咪陰乾囉

引用:
原帖由 takeshit 於 2019-6-19 10:36 AM 發表

係人都知大陸人過身, 一兩日內就火化?? 5系大陸人點會知? 咁就知你一定系大陸人
我係香港土生土長嘅中國人,咁點?你呢?你又乜嘢人?有冇中國人血統?

引用:
原帖由 chiwing1028 於 2019-6-19 10:39 AM 發表
所以歸根到底,成個返送中出於對土共司法不信任
笑x爆
家下條友大陸斷正.........都逃唔到返香港, 引咩導

開名啦,邊撚個港商呀
你話黎廁英病發都得啦

咁怕大陸,唔好返去啦, 修例都唔會影響你啦...

引用:
原帖由 yin2604 於 2019-6-19 10:37 AM 發表
樓主慳番啖氣啦,要明既一早就明,對個d無思想既廢老黎講,中國絕對安全
對果D有思想既毒果智將黎講,無地方係絕對安全,所以要掟磚😉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]