• 瀏覽: 81,241
  • 回覆: 592
老千傷人就老千傷人啦,砌生豬肉...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-6-20 05:54 AM 發表

佢無被拘留?佢被拘留左幾個月,再駛左1000萭加元保釋出嚟㗎,我唔喜歡中國法律,但經濟犯罪視乎金額,普通幾佰萬巳可判3年刑
網評員,你自己睇整件事啦:

2018年12月1日,孟晚舟搭乘香港飛往墨西哥的航班。她在途經溫哥華轉機時,被加拿大警方應美國政府司法互助要求逮捕,並面臨美國紐約東區聯邦地區法院之拘捕令及紐約東區檢控律師之指控
12月11日太平洋時間下午3點,卑詩省高等法院准許孟晚舟抵押1000萬加元保釋金以獲得保釋,法院同時要求孟晚舟需遵守16項保釋條件

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2019-6-20 11:55 AM 發表

網評員,你自己睇整件事啦:

2018年12月1日,孟晚舟搭乘香港飛往墨西哥的航班。她在途經溫哥華轉機時,被加拿大警方應美國政府司法互助要求逮捕,並面臨美國紐約東區聯邦地區法院之拘捕令及紐約東區檢控律師之指控
12月11日太平洋時間下午3點,卑詩省高等法院准許孟晚舟抵押1000萬加元保釋金以獲得保釋,法院同時要求孟晚舟需遵守16項保釋條件 ...
咁點?你咪就係証明孟晚舟被拘留囉,你估個個有1千萬加元鑟金?無係咪要坐?

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-6-20 12:19 PM 發表

咁點?你咪就係証明孟晚舟被拘留囉,你估個個有1千萬加元鑟金?無係咪要坐?
你又講第二樣啦, 人地依法治國, 有咩問題你可以訴諸法庭取回公道,港商被拘留向邊度申訴呀? 乜唔係只能扣留15天就可取保咩??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-20 08:56 AM 發表

警方講咗有假記者證,記者都唔係大晒,你要做嘢都可以行遠啲,我有黃絲朋友喺一個飯聚時講,有女仔有記者當警方追暴徒時,就走出嚟擋,呢啲就係暴徒奸計 ...
咪玩 打左好多記者 有澳門  有香港 一哥都道左歉

病發身亡冇計

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onetwofour 於 2019-6-20 12:37 PM 發表

咪玩 打左好多記者 有澳門  有香港 一哥都道左歉
咪講咗囉,記者做嘢有冇需要企咁近?暴徒打完警察,你啲記者走出嚟頂,抵打㗎,咁混亂仲企咁埋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 09:47 AM 發表

逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺 ...
匪夷所思……的司法

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]