• 瀏覽: 83,330
  • 回覆: 592
+8
引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 09:47 AM 發表
逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺 ...
一個個案咁少?

你說的事情對岸大國年年都數以千計, 只是沒幾人夠膽報導, 做就了大量井底之蛙

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 09:47 AM 發表
逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺 ...
hk01=公民黨預用媒體,資金來源美國

港人要警惕 共狗國是無法治國家

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2019-6-19 10:47 PM 發表

佢有被拘留?? 邊個講呀? 不可離境等候審訊呀, 你連拘留同保釋都分唔清, 唔怪得話網評員盲撐真係冇講錯
佢無被拘留?佢被拘留左幾個月,再駛左1000萭加元保釋出嚟㗎,我唔喜歡中國法律,但經濟犯罪視乎金額,普通幾佰萬巳可判3年刑

在大陸經濟犯罪,點解關逃犯條例事?如果有逃犯條例,係咪可以引渡返港審!咪唔會死係大陸囉!咁係咪應該讚成先對

大陸有權唔審

呢啲作文都有人信?

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 03:39 PM 發表

國有國法 家有家規,大陸唔似香港,暴徒可以叫警察放人,嗱,你哋想要嘅法治,就係你哋親手破壞
大陸真係唔似香港 人可以無故消失 你鍾意無法治就無法治 記你老母 ?記者又無示威 進行紀錄 憑咩打人?

條友萬一潛翻香港就逍遙法外,債主肯定唔俾距走啦,逃犯條例唔簽,以後香港人翻大陸做事更加唔方便,點知道你係咪老千。

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:07 AM 發表

佢攞你條咸魚嚟食呀?一早燒咗啦,佢個仔擺明趁呢個時間做新聞,係人都知大陸人過身,都係一兩日內就火化啦
在大陸,遺體是不能遠距離運輸的,只能火化先

引用:
大陸法律,寫好多,執行時不斷搬籠門同特事特辦

又係"傅"

引用:
原帖由 onetwofour 於 2019-6-20 08:12 AM 發表

大陸真係唔似香港 人可以無故消失 你鍾意無法治就無法治 記你老母 ?記者又無示威 進行紀錄 憑咩打人?
警方講咗有假記者證,記者都唔係大晒,你要做嘢都可以行遠啲,我有黃絲朋友喺一個飯聚時講,有女仔有記者當警方追暴徒時,就走出嚟擋,呢啲就係暴徒奸計

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]