[本港新聞評論] 【逃犯條例】港商福建被捕審判拖20月看守所病發亡

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:19 AM 發表

你自己用思考分析吓啦,上年唔爆?前年唔講?呢啲咪反對派做嘢囉
莫須有

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-6-19 10:18 AM 發表

原來大陸係咁架,佢咪唔似香港咁,有出殯儀式
有,但都係盡快火化

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:01 AM 發表

算吧啦黃媒,6年前嘅嘢,點解要趁宜家先報呀,犯法就犯法啦
同意

既然党已经认定了他是违法
根本他们香港媒体就不应再炒作

回覆 引用 TOP

Del

回覆 引用 TOP

地獄終國,無法無天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tian148 於 2019-6-19 10:13 AM 發表

坐你一二年先審,真係人都癲
唔止,我識個香港廠佬被囚5年唔審,唔上法庭,最後話無事,就趕9你走,果5年ON99無罪被困

蝗蟲亂港(大陸,印巴,非洲假難民)
今日割百億,明日割千億,然後得一夕安寢。起視四境,而蝗軍又至矣!然則香港之地有限,暴蝗之欲無厭,奉之彌繁,侵之愈急,故不戰而強弱勝負已判矣。至於顛覆,理固宜然。古人云:「以地事蝗,猶抱薪救火,薪不盡,火不滅。」此言得之。
高度讚賞大陸司法制度如此進步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 10:20 AM 發表

有,但都係盡快火化
原來係咁,知道啦,多謝國內殯葬資訊分享
但國內咪好多墓園既,咁點?火化後落地?

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-6-19 10:14 AM 發表

只聽得一面之辭
難以窺得真相
派你去尋求真相

If one day you feel like Crying...Call me

回覆 引用 TOP

大灣區歡迎你傷機處處

放心,我哋快出「泛民冰」為佢討回公道。
引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 09:47 AM 發表

逃犯條例鬧得熱哄哄,《香港01》知悉有港商在福建投資,卻因經濟糾紛等罪名被捕,拘留在看守所20個月沒審判。港商兒子期間多次為患心臟病的父親申請保釋及保外就醫不果,兒子指父親最終在審訊前數天病發死亡。公安部門其後在未得家屬同意下,擅自解剖港商遺體。家屬至今六年仍未能領回遺體查出死因,但港商被控的案件在港商死亡當年終止審理。港商兒子認為父親被「砌生豬肉」,指父親在中國未能得到公平的審判,盼能早日領回遺 ...

回覆 引用 TOP

有法可依,但可以「拖」

回覆 引用 TOP

1早都講要捉香港人洗乜逃犯條例

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-6-19 10:00 AM 發表

經濟糾紛,唔審就可以無限期扣留!
陽光屍發!!!
港商在福建投資⋯⋯⋯被「砌生豬肉」⋯⋯⋯在中國未能得到公平審判⋯⋯⋯港商兒子籲港人警惕⋯⋯⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。