• 瀏覽: 4,124
  • 回覆: 24
反對修訂《逃犯條例》上周三(12日)爆發衝突前,立法會外龍和道及立法會道曾有示威者撬起多塊地磚。事隔接近一周,記者今晚(18日)9時許在解放軍總部外的一段行人路,發現有約20名工人修補地磚,先在地下鋪一層白沙,並在地磚之間的罅隙塗上難聞的膠水,相信是為了防止再有人輕易撬起地磚。

點解唔係示威者砌返d磚?又話香港人好團結,執完自己的垃圾唔該砌L返d磚! 廢青做完一日清潔show就拍蘿柚就走,要政府立稅人埋尾?12號有出席過的快d去開工

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190618/bkn-20190618221506001-0618_00822_001.html

可見有幾團結?笑料

班工人好專業架,成$800∼900日,
佢哋邊識呀,失敗者。。

破壞公物係咪無罪㗎?

引用:
原帖由 peter925 於 2019-6-19 07:41 AM 發表
破壞公物係咪無罪㗎?
我諗係,捉完就放

引用:
原帖由 Marvelfans 於 2019-6-19 07:45 AM 發表

我諗係,捉完就放
噉我地有好多嘢都可以做囉。

引用:
原帖由 暴飛龍 於 2019-6-19 07:09 AM 發表
反對修訂《逃犯條例》上周三(12日)爆發衝突前,立法會外龍和道及立法會道曾有示威者撬起多塊地磚。事隔接近一周,記者今晚(18日)9時許在解放軍總部外的一段行人路,發現有約20名工人修補地磚,先在地下鋪一層白沙,並在地磚之間的罅隙塗上難聞的膠水,相信是為了防止再有人輕易撬起地磚。

點解唔係示威者砌返d磚?又話香港人好團結,執完自己的垃圾唔該砌L返d磚! 廢青做完一日清潔show就拍蘿柚就走:smi ...
相機影住咪執下囉
班畜牲本身都係垃圾

遊行後成條街都係垃圾,有鬼執過

引用:
原帖由 peter925 於 2019-6-19 07:46 AM 發表

噉我地有好多嘢都可以做囉。
最緊要團結,香港加油

引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-6-19 07:49 AM 發表

相機影住咪執下囉
班畜牲本身都係垃圾

遊行後成條街都係垃圾,有鬼執過
可恥,報紙佬仲話條街乾諍過之前

引用:
原帖由 Marvelfans 於 2019-6-19 07:51 AM 發表

最緊要團結,香港加油
團結係咪即係要聽領導話呀?

幻覺黎啫!
班細路手無寸鐵,和平行街,邊有人撬磚。
連一哥都話佢哋和平,唔會捉人。
香港人習慣吓就慣。

引用:
原帖由 panda124 於 2019-6-19 07:30 AM 發表
班工人好專業架,成$800∼900日,
佢哋邊識呀,失敗者。。
叫背後組織教佢砌,襯今日落雨冇咁熱,唔該去砌返,團結一心

引用:
原帖由 Colour 於 2019-6-19 07:57 AM 發表
幻覺黎啫!
班細路手無寸鐵,和平行街,邊有人撬磚。
連一哥都話佢哋和平,唔會捉人。
香港人習慣吓就慣。
祝班蓋住良心話和平的一世眼盲,咁都講得出

引用:
原帖由 暴飛龍 於 2019-6-19 07:53 AM 發表

可恥,報紙佬仲話條街乾諍過之前
如果真,廢青有潛力做清潔工

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]