• 瀏覽: 150,893
  • 回覆: 774
  • 追帖: 4
+24

行政長官林鄭月娥上周六宣布暫緩《逃犯條例》修訂暫緩前,在禮賓府會見一眾建制派人士,據傳,工聯會議員麥美娟在會議上粗口大罵「X街」,火藥味甚濃。

《東周刊》向多名知情人士了解建制派怨氣大爆發的原因,他們覺得十分委屈,皆因林鄭煞停修例前僅知會少數行會成員,大部分建制派仍蒙在鼓裏。據悉,麥美娟在會議中大聲説:「你太天真啦!依家就算暫緩(修例)人哋都唔會收貨!」

林鄭解説係工作做得唔夠好,麥美娟扯火,話「唔好賴解説工作,一開始特區有政府就低估政治形勢,我啲兄弟落去解説日日被人X!X街,你試下落區日日畀人X呀!」林鄭一臉錯愕,但繼續努力辯解。

麥美娟谷爆繼續狂數,話一味叫建制派唔好動搖,所以即使有逾百萬人遊行反修例,工聯會依然去美國領事館拉橫額鬧美國佬,麥繼續說「依家話撤就撤,咁當初有過百萬人上街,嗰時又憑咩咁堅定?」麥美娟鬧足5分鐘收唔到制,林鄭忍到呢一刻終於淚灑人前,麥美娟隨即說「依家喊有咩用?你識喊!我都識喊!」自己亦喊了出來。

漁農界議員何俊賢加入護花,力數林鄭令建制派今後難以面對街坊,選舉將陷苦戰。同場你建制派你眼望我眼,沒有人敢勸停。

會後有建制派議員對麥美娟呢番烈女舉動叫好,直言講出部分議員心底話。有建制派話,今次撐修例弄得身心俱疲,擔心多年地區深耕細作一鋪清袋,問特首係咪無當佢哋係盟友,「過往好多政策都係一推就推,都唔同我哋商量,今次轉軚又係咁」

《東周刊》問過麥美娟,佢無承認又無否認爆粗,只話「唔好問我,會議內容唔講得」。

哈哈哈 之前仲估緊邊個。都似係佢喇,佢d票源最唔穩陣。

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1025818-香港-【維港會】麥美娟向林鄭爆粗「X街」+建制派怨氣大爆發?fbclid=IwAR3k4pVj0uUkHBiX_eyV29YCXJqs7sre7JdEZDaEyCl-OBW_qPSHdnu0yE0

邊Q個爆出黎?有片就正!,

內訌

引用:
原帖由 kamencarrot 於 2019-6-18 11:30 PM 發表
佢地做區要跑數好慘架
如果選唔到區議會仲要俾人淘汰byebye

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-6-18 11:31 PM 發表
內訌
條路自己揀
仆街唔好喊

引用:
原帖由 劉穎鏇 於 2019-6-18 11:31 PM 發表

佢地做區要跑數好慘架
如果選唔到區議會仲要俾人淘汰byebye
佢地選倒,香港人可能仲慘

引用:
原帖由 kamencarrot 於 2019-6-18 11:32 PM 發表

佢地選倒,香港人可能仲慘
抵啦
唔想支持又要投贊成

爆粗烈女!

引用:
原帖由 kamencarrot 於 2019-6-18 11:30 PM 發表
豉油黨囉

引用:
原帖由 lologuy 於 2019-6-18 11:35 PM 發表

豉油黨囉
bingo...

引用:
原帖由 劉穎鏇 於 2019-6-18 11:34 PM 發表

抵啦
唔想支持又要投贊成
阿爺吹雞,全體跪低

引用:
原帖由 插旗2 於 2019-6-18 11:34 PM 發表
爆粗烈女!
企錯邊 怪得邊個

引用:
原帖由 kamencarrot 於 2019-6-18 11:35 PM 發表

阿爺吹雞,全體跪低
哇!建制花咗咁多錢、咁多年搞蛇齋餅糉,依家唔洗一個月就清袋,隨時立法會議席不保,唔屌林鄭都唔係人啦

引用:
原帖由 劉穎鏇 於 2019-6-18 11:35 PM 發表

bingo...
佢地開緊香檳啦

引用:
原帖由 劉穎鏇 於 2019-6-18 11:38 PM 發表

哇!建制花咗咁多錢、咁多年搞蛇齋餅糉,依家唔洗一個月就清袋,隨時立法會議席不保,唔屌林鄭都唔係人啦
今年要派多d蛇齋餅糭救亡, 搵柒婆找數

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]