• 瀏覽: 209,947
  • 回覆: 1,610
  • 追帖: 5
+179
上周三示威者包圍立法會反對《逃犯條例》修訂,期間爆發嚴重警民衝突,警察以催淚彈、布袋彈、橡膠子彈及胡椒球,被指是過分使用武力,掀起社會爭論。前日民陣遊行有人抗議警察武力執法,昨日立法會議員何君堯則於社交平台發帖,呼籲各界市民於本月三十日出席金鐘添馬公園舉行的「撐警隊反暴力民間聲援大會」,表明撐警隊反暴力,支持警察有效執法。

另外,民間團體「不平則鳴」昨日亦往旺角警署支持警方執法,並到民主黨總部抗議包庇激進人士,要求「嚴懲暴徒」。

何君堯好嘢!希望沉默嘅500萬人有一半企出嚟,證明自己先係大多數!

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1525165/

提示: 違規內容已被屏蔽
好嘢,80萬人上街,比啲人睇咩叫主流民意

岩啊, 叫班愛國人士出黎,
有2萬當你贏

Del

Del

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-6-18 10:43 PM 發表
好嘢,80萬人上街,比啲人睇咩叫主流民意
200萬人反送中,應該有50O萬人出來

引用:
原帖由 mah49 於 2019-6-18 10:46 PM 發表
岩啊, 叫班愛國人士出黎,
有2萬當你贏

唔小老人院㗎,應該點都有五萬嘅…

人數任差佬講,塞爆一個球場咪當3百萬人囉。

引用:
原帖由 hoho_sing 於 2019-6-18 10:42 PM 發表
咁鍾意享受極權主義 咪去北韓住囉
個邊既極權勁過強國TIM呀 岩哂你地呢班聽聽話話既活死人
人叫你坐你就坐 叫你奶就奶
再唔係近近地北上囉 個邊咁先進
不過呢記得唔好好似有部分人咁 要翻牆睇D大陸唔應該睇到既野啵
費時見到對強國不利既新聞 激親就唔好喇

惡法過唔到又話學生收左錢比人利用
學生都有獨立思考能力 人地親身出黎爭取自己重視既野
就比你班死藍屍出言侮辱 仲話死左既示威者 ...
香港係法治社會,如果你認為法律係極權或者無意守法相信地球無幾多適合你,而家利比亞政局未係幾穩定,推薦你移民

引用:
原帖由 pcjunior 於 2019-6-18 10:50 PM 發表
人數任差佬講,塞爆一個球場咪當3百萬人囉。
塞得爆先算啦

引用:
原帖由 宇宙外圍的主題 於 2019-6-18 10:48 PM 發表

200萬人反送中,應該有50O萬人出來
止唔止呀?咩廣西,河源,深圳,...啲咩社團,係常客
80萬一定冇問題啦
不過如需往返兩地既市民,過關需時,要預早少少出門啊!

睇下有幾多人,想睇下班香討毛毛嘅7樣。

到時應該好少人去。
支持警察打擊罪犯理所應當,無必要大熱天時去曬太陽。
心智正常的人都唔會睇住手機即時通訊軟件按指示去行去企。
輕度弱智嘅ADHD行為乃反對派支持者獨家所有。
這方面吾等敬陪未座莫之能勝。

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-6-18 10:42 PM 發表
上周三示威者包圍立法會反對《逃犯條例》修訂,期間爆發嚴重警民衝突,警察以催淚彈、布袋彈、橡膠子彈及胡椒球,被指是過分使用武力,掀起社會爭論。前日民陣遊行有人抗議警察武力執法,昨日立法會議員何君堯則於社交平台發帖,呼籲各界市民於本月三十日出席金鐘添馬公園舉行的「撐警隊反暴力民間聲援大會」,表明撐警隊反暴力,支持警察有效執法。

https://static.stheadline.com/sthead ...
我估10000

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]