• 瀏覽: 16,004
  • 回覆: 90
+4
引用:
原帖由 haappy78901 於 2019-6-18 11:30 PM 發表

只要唔搞到我地九龍,就算你地香港內戰殺人,我都冇所謂。

橫掂我地九龍人同香港人唔熟。
哇。師兄,好有見地,唔好搞九龍,香港我話之你日日行到飽佢啦

引用:
原帖由 旺仔饅頭 於 18/6/2019 19:00 發表
香港嘅法治基礎正系被反送中暴力運動腐蝕,支持香港警隊依法履行公職,將反港亂港嘅暴力分子繩之予法,彰顯司法公正,恢復社會正常秩序。

新聞來源連結:
https://silentmajority.hk/articles/1002751 ...
警方又想搞暴動

又攞班警察黎攪

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-6-18 11:42 PM 發表

警方又想搞暴動
你講咩呀?唔明

難道搵錢好機會

引用:
原帖由 涵馨 於 2019-6-18 08:21 PM 發表
我真係好唔明白,點解咁多後生被泛民洗腦,修改逃犯條例,以陳曉佳呢件事來講,佢係台灣殺左女友潛逃返香港,台灣冇辦法引渡,香港亦冇法例可以判佢,唔通呢班人要保護噶係陳曉佳呢類逃犯? ...
你睇下周星馳係鹿鼎記裡面韋小寶同陳近一段對話就會明。Youtube search 小寶,你係聰明人

支持警方

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-6-18 07:52 PM 發表
唔升級,正苦只會為所欲為
你好似倒轉嚟講喎。

引用:
原帖由 cwwan 於 2019-6-18 10:14 PM 發表

689是有些乞人憎,但他的確有能力同班人玩,
林鄭政治能力真是差幾班,今次真是"撼頭埋牆".....
的確,林鄭政治觸角太低

政府應該都唔會再推行敏感爭議政策,以免又引起大規模遊行....
要立法就人大釋法啦,到時迫使班人去大陸示威,睇吓點...

引用:
原帖由 laws168 於 2019-6-18 09:44 PM 發表
一縮就反被咬,對付滷味走狗就要狠,不能縮,一縮受傷絕對是香港主權
以後都會係民意大哂,犯民同反中媒體主導社會...唔到你唔承認

引用:
原帖由 a_drew 於 2019-6-18 20:32 發表
國歌法係全國性法律,乜有得反同唔通過嘅咩?
但要本地立法先可以正式實施

不過政府蠢,唔用公佈的方式宣佈直接實施,搞本地立法,簡直捉蟲

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 19/6/2019 07:45 發表

但要本地立法先可以正式實施

不過政府蠢,唔用公佈的方式宣佈直接實施,搞本地立法,簡直捉蟲
政府成日做埋d on9野一係多內鬼,一係多廢柴。
國歌法如果過唔到,要行十八條就喊都無謂

引用:
原帖由 赤共 於 2019-6-18 07:33 PM 發表
支持升級,對付共產極權,和平示威根本無用
要學習毛澤東思想對抗中共極權
全世界民主國家支持香港保護香港,你班奶共奴仲唔快啲叫出動解放軍屠殺人民啦,我死都唔信解放軍敢開槍 ...
「我死都唔信解放軍敢開槍」?
同張超雄一樣,鬼拍後尾枕 ,
原來你先係最奶共,
為六四解放軍會開槍而平反。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]