• 瀏覽: 10,479
  • 回覆: 73
+3
港府暫緩修訂《逃犯條例》後,昨日(17日)仍有逾千名示威者在特首辦門外聚集,要求與特首林鄭月娥對話。多個由網民組成的團體今(18日)發表聯合聲明,指經網上投票統計後,向特首提出4項訴求及定下回覆「死線」,否則會於周五(21日)早上7點正進行全港不合作運動。

聲明表示,鑑於特首仍然未有對廣大市民表達的訴求作出明確回應,及表現出應有歉意,因此提出4大訴求,包括撤回修訂《逃犯條例》草案、撤銷示威者控罪、追究警隊濫用暴力以及權力、全面收回612「暴動」定性。聲明指港府明確回應以上訴求的最後限期為本周四(20日)下午5時。

奉勸你地見好要收, 唔好一朝得志, 到時物極必反, 損人不利己

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190618/bkn-20190618113306300-0618_00822_001.html

引用:
原帖由 股壇小丑1 於 2019-6-18 05:27 PM 發表
港府暫緩修訂《逃犯條例》後,昨日(17日)仍有逾千名示威者在特首辦門外聚集,要求與特首林鄭月娥對話。多個由網民組成的團體今(18日)發表聯合聲明,指經網上投票統計後,向特首提出4項訴求及定下回覆「死線」,否則會於周五(21日)早上7點正進行全港不合作運動。

聲明表示,鑑於特首仍然未有對廣大市民表達的訴求作出明確回應,及表現出應有歉意,因此提出4大訴求,包括撤回修訂《逃犯條例》草案、撤銷示威者 ...
講到好似新招咁,幾時有合作過

乜有合作過嗎?

一班唔使做野既人又想阻人返工

唔交稅?定地鐵車廂扮暈?

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2019-6-18 05:29 PM 發表

有, 合作擾亂社會秩序囉

垃圾會門口靜坐?

食住花生等睇戲

自焚啦DKLM...

又係玩下唔俾人開車既小學雞,真係小心俾人打死!

引用:
原帖由 天鷹仔 於 2019-6-18 05:29 PM 發表
一班唔使做野既人又想阻人返工
我早返工,影響唔到我

有好多人要搵食﹐搞得太大真係會消耗人力物力心力﹐唔係每個人都可以長時間抗爭記住上次佔中輸在長期﹐擾民太多﹐民心一失﹐抗爭就無用了

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2019-6-18 05:29 PM 發表
成班唔係拿綜援,就係打散工,一係讀緊書,食屋企借政府錢等等..
唔通不合作唔返學,唔拿綜援..
唔係就係班社工,教協廢師等等..

所謂不合作就變成滋擾普羅市民行動..
社工,教師不合作,咪等班人申請綜援拖慢做,中小學生又到暑假,班教協廢師本身都唔做野..

結果係,進行滋擾行動惹市民討厭...

唔知個所謂二百萬遊行人仕被滋擾,冇左份工又會否繼續支持民陣呢???

引用:
原帖由 opclk99 於 2019-6-18 05:34 PM 發表
自焚啦DKLM...
搵鄺議員安排做烈士...

政府次次都縮,真係幫唔落
大家鍾意點玩就點玩啦
最多全港攬炒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]