商業電台而家黃到唔黃冇聽好耐


引用 TOP

被引用(13)
我都係。佢哋做電台,有佢講無你講。理應正反兩面意見都可以發聲,可惜我聽到的節目全部一面倒,當然,我不可能全日節目都有聽。


引用 被引用(2) TOP

聽新城都仲有人話


引用 TOP

本來只聽早霸王 依家連森美都講政治 所以只係跑馬時聽商台


引用 被引用(1) TOP

濕九陶杰晚晚唱衰香港同大陸


引用 被引用(1) TOP

揸車開住收音機,仆佢個街每隔15分鐘就黃色洗腦口號,討撚厭到即刻轉台,商業商業,呢個台有冇收外資做野你自己諗,正仆街


引用 TOP

香港所有電台電視都係黃架啦。


引用 被引用(1) TOP

由其是~在晴朗~呢個節目,完全播毒,日反夜反,不聽也擺!


引用 被引用(1) TOP

所有傳媒都有金主,你估金主係咪政府?


引用 TOP

以前因爲林狗所以追住聽,依家連個app都delete埋


引用 TOP

我起碼無聽十年以上!


引用 TOP

xxxx2


引用 TOP

郭志仁 黃到僕街!  
半個鐘頭 講左超過 10次百萬人上街, 完全吾提警察、科大教授既數字, 不斷叫人上街,不斷播毒



引用 TOP

我細細個時聽商台的,很喜歡聽以前的《十八樓C座》,但係卅多年無聽了。周老闆已經唔係以前那個周老闆,尤其是而家佢o地的故仔都係逢中必反,逢中必串。有時我會嘗試聽一聽《十八樓C座》的,但是聽唔夠三分鐘我已經火都o黎埋轉台!

還有,我發覺以前商業一台的《晴朗》志雲大師都還叫做到一樣o野,就係當陳聰或郭志仁這兩條 L 越講越癲時,會stop佢o地。但而家志雲大師索性唔鳩理,任由兩條狗在亂吠。又係愈聽愈把幾火的!

不過因為想知道一下時局所以會聽少少《晴朗》和《千禧年代》的,但奉勸各位聽的時候要很清楚自己的 mind set ,千祈唔好被那些唔中肯的言論和口號「洗腦」 (最反感是商台的口號)

如果覺得聽得很難受,切記要轉台或唔好聽。我通常搭地鐵都會聽收音機,但最近返工搭地鐵都有時會避聽這些偏頗的phone-in時事節目。或者轉聽同時段新城財經台《香樹輝KingKing傾》比較中性些。



引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。