• 瀏覽: 146,481
  • 回覆: 934
  • 追帖: 7
+14
今役係泛民完完全全既勝利,香港作為中共對民主化既實驗場,已經明白於心,漸進民主,即時民主中共都不會再考慮,中國只會實行黨內民主,精英管治。

香港既作用就係中國及世界既橋梁,幫助中國企業集資,提供金融服務,低稅轉口港,香港並不用提供稅收比中國,所以實際上香港對中國作用並無想像中大,經此一役中共知道比著數香港毫無用處,

近幾年,包括人民幣離岸中心,一帶一路,國際大型會議,香港已經唔係首選,甚至不在計劃之中,中共將於深圳新設特區中既特區,開放金融業,目的就係減低香港重要性,邊緣化香港係大勢所趨,

隨著大陸開放外資程度增加,外資能直接進入中國;隨著大陸整體關稅下降,外貿不用再經香港,香港對中共已不再是心頭大石,

香港如何,對中共都無乜影響,中共策略係由香港自生自滅,只有一點,主權牢牢握於手中,暴亂由你暴亂,不作為將係中國對香港既策略,因為每一次作為既結果都比不作為差,直到2047,亦不會有任何作為既想法,只要主權能牢牢握手在中,香港作為中國既窗口會慢慢失色,中國將不再只有香港一個窗口,所以香港泛民既完全勝利,等於中國放棄香港,等於香港會慢慢衰落,祝大家好運。

傻仔係唔會明,學生成年人都有。而事實上有更多人係心術不正者,口說民主或者耶穌基督,心裡想着不擇手段對付假想敵,目的都是宣洩內心不安與變態

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-6-18 10:36 AM 發表
今役係泛民完完全全既勝利,香港作為中共對民主化既實驗場,已經明白於心,漸進民主,即時民主中共都不會再考慮,中國只會實行黨內民主,精英管治。

香港既作用就係中國及世界既橋梁,幫助中國企業集資,提供金融服務,低稅轉口港,香港並不用提供稅收比中國,所以實際上香港對中國作用並無想像中大,經此一役中共知道比著數香港毫無用處,

近幾年,包括人民幣離岸中心,一帶一路,國際大型會議,香港已經唔係首選,甚至不在 ...
泛民無贏過,政府施政係輸咗俾娃娃兵。
十五,六歲講政治。
香港沒日。
娃娃兵真的懂?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-18 11:33 AM 發表

泛民無贏過,政府施政係輸咗俾娃娃兵。
十五,六歲講政治。
香港沒日。
娃娃兵真的懂?
娃娃兵就係泛民,泛民就係娃娃兵,民革時用紅衛兵係同一原理,因為年青人本身就有反建制傾向,血氣方剛,自我中心,敢於表現自己比大人叻,全世界反政府組織都係用娃娃兵打頭陣。

文革,64,佔領華爾街,太陽花,黃背心暴亂,佔中,佔旺。。。全部係年青人攪事。

香港泛民既完全勝利,等於中國放棄香港

同意樓主說法

娃娃兵無主見,唔覺係泛民勝。
十個有九個答唔出逃犯法有咩問題。淨係覺得係逼害。
逼害咗啲咩?

中共唔搞香港應該還神。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-18 07:46 PM 發表
逼害咗啲咩?
錯啦,娃娃兵係太有主見,年青人都係自我中心,反建制,愈年青愈激進係常態,全世界都係愈年青愈反建制,當溫飽得到滿足,就會開始用屎忽諗下有乜野可以攪,年青人有本錢可以攪事,因為再唔掂都有父母養你。

答唔答到反乜根本唔重要,重要既係特首又道歉,當係重要議題之下特首道歉,呢個政府已經係管治失敗,無法再管治落去。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-6-18 10:36 AM 發表

近幾年,包括人民幣離岸中心,一帶一路,國際大型會議,香港已經唔係首選,甚至不在 ...
師兄  可否將帖轉載?

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-6-18 08:00 PM 發表

錯啦,娃娃兵係太有主見,年青人都係自我中心,反建制,愈年青愈激進係常態,全世界都係愈年青愈反建制,當溫飽得到滿足,就會開始用屎忽諗下有乜野可以攪,年青人有本錢可以攪事,因為再唔掂都有父母養你。

答唔答到反乜根本唔重要,重要既係特首又道歉,當係重要議題之下特首道歉,呢個政府已經係管治失敗,無法再管治落去。 ...
娃娃兵唔等同泛民,明顯係泛民利用娃娃兵抽水。就如今晚新聞訪問有一個人就講咗一句。要好好吸納呢班小兵。
中年嗰班大部份人唔會站係泛民嗰邊,因為泛民令支持嘅人太失望。
睇番呢次嘅成功泛民認為係自己嘅功勞。

引用:

中共丟得起呢個面,香港人又怕乜?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-18 07:46 PM 發表
逼害咗啲咩?
賣車唔需要識整車
攪事唔需要知理由
總之娃娃兵覺得好玩
犯岷就提供場地比佢哋玩
正苦又跪低
得左

引用:
原帖由 返工會暈 於 2019-6-19 12:05 AM 發表

賣車唔需要識整車
攪事唔需要知理由
總之娃娃兵覺得好玩
犯岷就提供場地比佢哋玩
正苦又跪低
得左
所以我一直唔覺得係泛民成功。
就係呢班娃娃兵幫咗泛民一把。
天數。
由一班十五,六歲嘅講政治,講共產黨?始料不及。
一句我驚,所以要企出嚟。
你認為仲可以講啲咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]