• 瀏覽: 23,552
  • 回覆: 165
弱弱問句、逃犯條例就是我們可以去內地做壞事、然後逃回香港就冇事了嗎!因有逃犯條例保護我地香港人。

仲可以以去呆灣做壞事嗎?

其實不嬲可以, 如果唔係政府都唔會話想堵執漏洞。

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-18 09:26 AM 發表
其實不嬲可以, 如果唔係政府都唔會話想堵執漏洞。
咁泛民真好、千方百計維護港人、港人第一、但我們只能在內地犯案、唔可以去尾國犯案、唔公平、如果范圍可以擴大少少就好了,

香港法庭管不到外地罪行
大陸澳門台灣都可以
因為人地無用英國殖民地式普通法,
是用古羅馬傳下來的歐陸法。
即是大陸人澳門人台灣人來香港犯案回去都會被審,
但是香港人在大陸澳門台灣犯罪回到香港就不能被審。

引用:
原帖由 chkhl 於 2019-6-18 09:42 AM 發表
香港法庭管不到外地罪行
大陸澳門台灣都可以
因為人地無用英國殖民地式普通法,
是用古羅馬傳下來的大陸法
即是大陸人澳門人台灣人來香港犯案回去都會被審,
但是香港人在大陸澳門台灣犯罪回到香港就不能被審。 ...
明白了、香港人變成貴族了

引用:
原帖由 sally371588 於 2019-6-18 09:23 AM 發表
弱弱問句、逃犯條例就是我們可以去內地做壞事、然後逃回香港就冇事了嗎!因有逃犯條例保護我地香港人。
台灣比較容易
去內地犯事,我怕你來不及出境就被AI找到了

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-18 09:47 AM 發表

台灣比較容易
去內地犯事,我怕你來不及出境就被AI找到了
悄悄在羅湖做壞事、做完就跑

所以我都計劃定去台灣做單大茶飯,之後返香港嘆世界

警方請勿拉我,到我真係出境去台灣果時先拉我吧

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-6-18 09:48 AM 發表
所以我都計劃定去台灣做單大茶飯,之後返香港嘆世界

警方請勿拉我,到我真係出境去台灣果時先拉我吧
台灣人、最好把我們當上帝、不然的話......

暴徒門就是想把魔爪伸到大陸台灣澳門,所以極力反對哩條法例

溝件台妹,一尸兩命走返香港是冇事的

引用:
原帖由 sally371588 於 2019-6-18 09:23 AM 發表
係可以既, 不過內地通街都CCTV 同大陸一向用重典, 你唔怕就試下

可以, 只要返到香港就得. 不過泛淫話中央好似老尾咁有強力部門越境執法. 所以可能一樣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]