• 瀏覽: 120,878
  • 回覆: 5
+21
你認為下唔下台,而家佢重可以自己話事咩?

引用:
原帖由 poonhk 於 2019-6-18 10:33 AM 發表

緊係可以,佢想要架話唔理立法會直接用特首權限通過法案都仲得,因為係香港裡面特首係大晒,唔好以為民意好有用,用黎參考下架咋
佢下唔下台要老共同意,而且特首係老共任命,只有老共至可以叫佢下台…

引用:
原帖由 fulufulu01 於 2019-6-18 11:39 AM 發表

條友為左推條法例攪甘多野,由立會秘書處,警方,醫管局大把野show哂出黎,你覺得佢重有甘耐任期攪唔到野真係諗多左,下次黎獲重勁既機會極高就真 ...
你唔好儍啦…特首係老共任命,係老共主權象徵之一,冇老台同意,冇人可以叫去下台…至於攪嘢,老共知佢能力不足,隨時已經叫西環友入去幫手主政,或者事事要同報告西環,由西環拍版,真好,你地終於等到西環治港啦…

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2019-6-18 11:28 AM 發表

連任,不了

比葉劉做, 仲強硬過佢,香港唔需要一個流馬尿既女人做特首,咁容易流馬尿代表佢辦事能力真係唔高

唔聽葉劉 湯生講,只可以講兩個字, 抵死...... ...
揾湯家華做班友就冇運行,連D乜鬼鼓吹人鼓吹乜乜妨擾罪,百幾年唔用的法例都識攞出來用,重唔隨時玩死果班友…

引用:
原帖由 fulufulu01 於 2019-6-18 11:50 AM 發表

佢今次挨到,揸住實權就有得繼續玩,咪到時睇下邊個傻  
你連西環治港都冇問題,咁咪冇問題囉…

引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-6-18 11:56 AM 發表

中央指派,可能一半香港巿民遊行、抗爭,永無止境
中央夠膽指派的話,仲會怕你遊行?

主題標籤 #林鄭月娥
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]