• 瀏覽: 67,201
  • 回覆: 7
  • 追帖: 3
+55
好開心, 心情大好! 能成為勝利者真係好!
見到政府各部門互相割蓆, 好心涼!

一開始點解唔聽人民的意見? 唔立即撤回?
宜家自食其果! 應有此報!

引用:
原帖由 cycannon 於 2019-6-18 09:27 AM 發表

之後十幾年你地慢慢pkje^_^
點解PK 法? 你話你地? 你不是香港人? 你是外國人的話做乜來DISCUSS 說三道四我們香港人的事?

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2019-6-18 10:16 AM 發表

香港就係俾你依啲人搞到仆直
撈唔起,廢青,心態諗住攬抄搞亂香港揾著數

跳落黎博出位果個就係人版,廢青一名博出位,佢贏咗喇

法例是否通過,正常人都係要生活,要工作,要應付日常事務

你條仆街繼續j飽佢,你人生可能漫無目的,所以先咁撚得閒 ...
我日日返工好忙, 我係專業人仕要同你交待?
我幾忙我呢幾日都係要上來同你地開火, 我就係要笑你地, 用勝利者來笑你地

想大家過返正常生活, 唔該政府聽下民意,唔好以為你搞到建制係議會係大多數, 佢地就代表緊真正的民意!!!!

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2019-6-18 10:34 AM 發表

癈西, 勝利?第日比班逃犯老笠唔好報警
好呀好呀
香港20 年來都係咁, 宜家先話好多逃犯? 笑死人啦, 真係笑死人!!

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2019-6-18 10:43 AM 發表

會越來越多將來你呢D癈西就知
拗唔過人就發難, 十足DISCUSS 爛屎行為, 香港多幾個好似你咁的人就死得

好在你呢啲人只會在DISCUSS 打咀砲, 永遠躲在家中, 靜靜的生老病死都無人知
今日有$900 支持政府集會你又唔去?  你係度做過啲乜?

好可憐, 好可悲

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2019-6-18 10:48 AM 發表

最可悲你, 以為自己好偉大, 其實為害社會
我一個人可以有幾偉大? 我又唔係社會領袖, 唔會一呼百應...
最可悲係社會上某啲領袖, 愛刷鞋自己家人在英國, 卻要出賣香港
佢就可以一呼百應, 召喚200 萬人上街啦

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2019-6-18 10:56 AM 發表

晒撚氣喇
根本果班人,成份係:
1) 廢青
2) 劏房客
3)窮西
4)壞惱
5)政黨
6)古惑仔

你咁開心有無多撚咗忽肉呀?
你可以咁諗, 唔緊要, 呢班廢青令到政府改變主意撤回條例而你只可以在DISCUSS 打咀砲?

你愈話佢地廢, 但佢地就有咁大影響力, 就顯得你好可悲

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-6-18 03:16 PM 發表

文革洗腦特微:

香港人從少畀教道幾十年

1. 信法冶 (無罪假定,司法獨立)
2,信科學,信証據 ,
3. 和違法暴力劃清界線。

洗腦好利害,幾週時間,信了幾十年的都消失

特徵:

1. 用無證據的懷疑去指責人,

屈咗出咗風頭先算,無罪假定咩來?
(例:醫生 無人能確醫管局交資料給警方,就不停鬧醫管局講大話,
楊律師屈警察掉汽油彈)

2. 同1.相反,警察搜齊證據依足程序去拉暴徒就 ...
你所講的 1-3 ...所有野對於政權都是沒有影響的, 但政權只要對人民有任何絲毫的傷害, 人民就已經可以被判刑, 失去自由。在共產黨不公義, 沒法治, 多陰謀的情況下, 我們多想幾步, 並無不妥。我們有的資源係零。政府同警察則是擁有所有資源。我不停說黑警黑警黑警又如何? 能拿他們什麼嗎? 我日日罵林鄭, 佢都唔會落台, 咁點解我地唔可以咁做?

我只可以話, 點解政府要聽人民意見, 點解警察唔可以濫權, 是因為你做一件好少的錯事, 已經可以影響到香港人的前途和生命, 所以我們對政權嚴苛, 係好正常。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]