• 瀏覽: 63,800
  • 回覆: 11
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 顛顛 於 2019-6-18 09:16 發表

有參與暴動嗰啲咪暴動罪囉,無參與嗰啲咪唔係囉,好難明咩?
難明?有圖有真相!動手掟磚頭...
.唔係暴力?仲唔係暴徒?搬運工,

熱賣及精選
引用:
原帖由 陳九 於 2019-6-18 09:24 發表

咁都唔算暴動??
呢度呢班暫時唔係暴徒!
係等個.......判頭......找埋條.......尾數!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-6-18 09:39 發表

本土 L ,示威者,飯聞全部都睇唔到
大家太善忘!唔記得香港有班
曾受過訓練嘅...暴徒!...溫故知新!

特訓千員 佔中亂華
挪威周一至周三舉行「二○一四年度奧斯陸自由論壇」(Oslo Freedom Forum),出席人士包括各國人權分子,今年論壇的主題亦聚焦香港的佔中行動。但與會人士披露,佔中行動早有預謀已是「公開的秘密」,續稱佔中行動早在近兩年前已開始暗中籌劃,更指有多達一千名佔中分子在行動前曾接受特訓,務求達致最大效果。
楊建利每一小時授機宜佔中的推手當時腹中已有計劃,準備鼓動一萬人上街,佔領香港中區的道路。他們堅信,中國政府操控香港的特首選舉,足以構成公民抗命的爆發點,因此依照此方向策劃佔中行動。報道披露,佔中推手不僅預先斟酌行動的時機和性質,更已策劃整個運動的運作。據悉,或有多達一千名相關人士曾接受特別訓練,以求佔中能達致最大效果。

引用:
原帖由 JohnKimGTR 於 2019-6-18 12:17 發表

明嘅人會明,唔明嘅人點提醒都唔會明。
咁心被利用做美狗西奴嘅爪牙係唔會醒㗎
呢班人唔係食齋!應仲出緊糧!
有關方面應開檔案澈查行踪!以保太平!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一家團聚 於 2019-6-18 14:33 發表

都冇掟菠蘿,梗係唔算暴動啦!

你問曾德成最清楚!

曾德成只係在校派.....傳單!都被拉去坐監!

立法會前主席曾鈺成之弟、民政事務局前局長曾德成,在「六七暴動」時就讀聖保羅書院中七,被控「派發煽動性傳單」而判囚兩年。
曾德成接受《信報》訪問時批評當年控罪是殖民管治下「違反人權的迫害」,認為自己罪名是不成立,「罪名是強加於我的」,並反問在《基本法》保障言論自由、表達自由下,何來有此控罪。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mc4870 於 2019-6-18 16:01 發表

有圖都無用架, 佢地會選擇性失明, 乜都睇唔到架.
貼圖,只係上網吹吹水咋,佢哋睇唔睇到?信唔信?
與吾無關係,吾....又唔係佢哋呢個,那個,邊個,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-6-18 17:32 發表

同你冇犯法怕咩引導條例邏輯一撚樣荒謬!邊撚個去定義你暴動你犯法先?係抓住權力一方!廢話
都算明白事理喎!咁你咪....抓權咯!

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-6-18 17:57 發表

你幅圖今日最有代表性!佢老竇就係香港通緝犯走咗去台灣過世!用抓係配合你哋國語人,被美國佬"揸"春袋才是正解!我寫個抓都覺得面紅!
吾睇完你嘅.......回應,
覺你真是個....非常叻嘅人!

引用:
原帖由 yimroy88 於 2019-6-18 18:05 發表

睇下咩人先至作出點樣嘅回應囉!super
所以咪讚你...叻人咯!弊...橫隔膜又抽筋...

回覆 引用 TOP

香港叻人不少?

引用:
原帖由 小小羊兒 於 2019-6-18 19:38 發表

旺暴都唔係個個拉, 支持你堅持落去
呢度唔係你主場, 黑唔到我名單
你講得對,若佢主場根本插佢唔到!

引用:
原帖由 cmd1503 於 2019-6-18 19:45 發表

問法官。
無錯!由法官陳述吧!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]