• 瀏覽: 67,266
  • 回覆: 419
  • 追帖: 3
+55
一班人暴動,拉咗5個,唔係得5個暴動,點解而家啲人可以咁唔講道理,夠惡夠人多就可以黑講成白

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-6-18 10:42 AM 發表

好呀好呀
香港20 年來都係咁, 宜家先話好多逃犯? 笑死人啦, 真係笑死人!!
會越來越多將來你呢D癈西就知

引用:
原帖由 簡sir 於 2019-6-18 10:43 AM 發表
一班人暴動,拉咗5個,唔係得5個暴動,點解而家啲人可以咁唔講道理,夠惡夠人多就可以黑講成白
作為武官

一哥完全唔合格

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2019-6-18 10:43 AM 發表

會越來越多將來你呢D癈西就知
拗唔過人就發難, 十足DISCUSS 爛屎行為, 香港多幾個好似你咁的人就死得

好在你呢啲人只會在DISCUSS 打咀砲, 永遠躲在家中, 靜靜的生老病死都無人知
今日有$900 支持政府集會你又唔去?  你係度做過啲乜?

好可憐, 好可悲

你講錯,唔係得五個人去暴動,其實係只拉到五個人涉及暴動罪,當曰現場有好多暴徒係走甩咗

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-6-18 10:37 AM 發表
以前歷屆一哥都撐得好行,呢位一哥真係流左小小😥😥
最記得雄哥個句,你地冇做錯到

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-6-18 10:46 AM 發表

拗唔過人就發難, 十足DISCUSS 爛屎行為, 香港多幾個好似你咁的人就死得

好在你呢啲人只會在DISCUSS 打咀砲, 永遠躲在家中, 靜靜的生老病死都無人知
今日有$900 支持政府集會你又唔去?  你係度做過啲乜?

好可憐, 好可悲 ...
最可悲你, 以為自己好偉大, 其實為害社會

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-18 09:07 AM 發表
盧偉聰 is full of bullshit!

聰聰呢隻肥頭耷耳、識講人話的雜種警犬又想用言語偽術去呃香港人!

今時今日仲用啲咁嘅手法去呃香港人係唔得㗎喇!

【請廣傳】

盧偉聰呃人! 佢根本完全無改過「暴動罪」嘅定性。

因為覺得好奇怪,點解可以5個人犯暴動罪,而其他人唔係。咁我就即刻問問相熟嘅律師啦(佢以前專做criminal c ...
作為集會主辦方,本就有不可逃避的責任確保遊行是在和平的方法下進行,你們可自己安排足夠糾察,如沒足夠能力亦可跟警方合作以維持秩序。當有人作出不乎你們主張的和平遊行時,你們應立即制止,或協助警方將破壞和平集會人士隔離或拘捕。然而你們不單沒這樣做,還縱容和包庇暴徒。

現在是你們自己不割蓆,還要求政府不要依法懲治暴徒。政府最終會屈服嗎?不知道,反正其弱勢是自取的。

引用:
原帖由 tomymt 於 2019-6-18 10:23 AM 發表

一哥間歇性失明,間歇性失憶?
建議一哥長跪在大古廣場堆花堆前懺悔,讓暴徒們消消氣。

引用:
原帖由 簡sir 於 2019-6-18 10:43 AM 發表
第一, 係家佢話落CHARGE, 唔等如最後真係以暴動上庭,第二, 香港是行你唔識既普通法, 係無罪推斷, 唔係你熟悉既共產黨法第三, 用幾千人, 用槍彈, 用鐵棍對付小部份使用武力人士, 班黑警咁L樣仲唔係濫用暴力, 我X

6月30月為警隊平返,金鐘添馬公園見……D暴民為反而反遊行!香港市民不要沉默要企出來!我們都可以遊行為公義發聲…………香港不要暴徒!

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-6-18 10:41 AM 發表

我日日返工好忙, 我係專業人仕要同你交待?
我幾忙我呢幾日都係要上來同你地開火, 我就係要笑你地, 用勝利者來笑你地

想大家過返正常生活, 唔該政府聽下民意,唔好以為你搞到建制係議會係大多數, 佢地就代表緊真正的民意!!!! ...
晒撚氣喇
根本果班人,成份係:
1) 廢青
2) 劏房客
3)窮西
4)壞惱
5)政黨
6)古惑仔

你咁開心有無多撚咗忽肉呀?

五個暴動, 百五粒催淚彈, 勁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]