• 瀏覽: 67,136
  • 回覆: 419
  • 追帖: 3
+55
引用:
原帖由 lights 於 2019-6-18 07:16 PM 發表
當日警察暴力行為算唔算暴動?
問法官。

追蹤58#1
警務處處長盧偉聰晚上會見傳媒表示,6.12當日形容事件為暴動,坊間有不同意見。他解釋,當日所指,是某些人的行為涉干犯暴動罪,如沒參加暴力行為的人士,不用擔心,當日表示拘11人,只有五名涉暴動有關。
11-5=6 
六個人無情情比人拉,點睇呀專家?

引用:
原帖由 大口Sam 於 2019-6-18 06:57 PM 發表
係咪暴動要事後先知。警察當時只可以評估形勢作部署。
暴徒唔會宣佈暴動開始架。一定係一波接一波,最終某一刻爆開去。
如果過2日民陣去北角放個炸彈,事後查出,越搞越大,起點都係因今次修法而起。咁612或者會變成暴動開始日 ...
你第一個煽動人放炸彈,你當然是暴動第一個暴徒!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2019-6-18 09:49 AM 發表
612咁多暴徒,只係拉到5隻,市民質疑警方放生。
你講嘅係深圳市民質疑? 香港人嘅事關乜中國人事? 我地又唔係中國人!

咁講警察咪好撚驚🤔

加油 有90人支持你

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-6-18 09:05 發表
究竟是否暴動?警犬一哥俾個確實答覆好不好
好肯定係暴動呀!

引用:
原帖由 剩男 於 2019-6-18 19:59 發表
9805666加油 有90人支持你
點解你份人諗啲嘢咁白痴嘅?
有人出嚟就係支持?個個好似你咁唔使做呀?
個個好似你咁遊行有錢收呀?

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-6-18 07:52 PM 發表

你講嘅係深圳市民質疑? 香港人嘅事關乜中國人事? 我地又唔係中國人!
香港市民不包括你,請收皮。

引用:
原帖由 lights 於 2019-6-18 07:16 PM 發表
當日警察暴力行為算唔算暴動?
暴徒如同盜賊!
警察公正執法。
否則(無法無天)!

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-6-18 09:24 AM 發表

難明?有圖有真相!動手掟磚頭...
.唔係暴力?仲唔係暴徒?搬運工,

呢D香港人渣,不斷造謠煽動人去遊行,自已就匿係屋企做鍵盤打手,害死左人仲要利用死者,你仲想害死幾多人害幾多人前途盡毀先收手?

漸漸的香港的聲音才剛剛轉為正常,那些泛民指鹿為馬,黑白顛倒,因為一看直播就知了,開始有人衝擊立法會,跨越警戒綫,向差佬丟野,這些人就就是暴民!!!你讓他到美國衝擊一下白宮試試!!衝擊一下國會山試試!!到唐寧街那個老孃辦公室試試!!早一槍爆了頭!!就香港吧縱容了這次!!

引用:
原帖由 timothywongting 於 2019-6-18 08:05 PM 發表

點解你份人諗啲嘢咁白痴嘅?
有人出嚟就係支持?個個好似你咁唔使做呀?
個個好似你咁遊行有錢收呀?
支持警察 集會 仲話自己係藍屍,乜都唔知。by the way ,遊行有錢收?你比我阿?

引用:
原帖由 小小羊兒 於 2019-6-18 19:38 發表

旺暴都唔係個個拉, 支持你堅持落去
呢度唔係你主場, 黑唔到我名單
你講得對,若佢主場根本插佢唔到!

引用:
原帖由 呂壽波 於 2019-6-18 08:17 PM 發表

暴徒如同盜賊!
警察公正執法。
否則(無法無天)!
暴徒掟磚冇得抵賴
https://youtu.be/BZuPg5w3Wac

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]