• 瀏覽: 39,428
  • 回覆: 218
  • 追帖: 1
+17
睇呢樣就證明林鄭成個團隊幾廢.....林鄭成日以為有 fb 就係貼近社會
睇下呢次,telegram, 連登……你話政府!幾落後!!!

我一向少貓幾隻 telegram friend list, 呢兩三個星期多咗好多朋友 join

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1525123/

連續兩星期的反修例遊行,屢次刷新本港最高遊行人數,通訊程式Telegram被視為今次遊行的關鍵。本報訪問多名專家學者,解構Telegram的威力,發現其資訊頻道與WhatsApp不同,不限加入人數,其中發放現場核實資訊頻道至今近七萬人加入,令參與者更易緊貼現場情況。此外,討論區「連登」更取代facebook發布文宣的功能,更有帖文附上各個Telegram群組連結,包括戰術、物資及前線消息等,令積極參與者更易分工。即使Telegram發揮「去中心………

泛民政棍成日利用年青人去衝, 叫完口號就離開案發現場, 睇住電視食住花生睇表演, 毀害年青人一生前途, 損害佢地回內地工作的機會, 當年青人年紀漸長, 才後悔信錯政棍已經太遲了. 我地香港沉默的市民, 從來無出來投票的選民, 用你手上一票, 踢走泛民害港政棍. 要佢地票債票償. 

亞爺今次引蛇出洞
淋病全個團隊
係人係鬼現晒形

引用:
原帖由 montejo 於 2019-6-18 08:47 AM 發表
林鄭成日以為有 fb 就係貼近社會
睇下呢次,telegram, 連登……你話政府!幾落後!!!

我一向少貓幾隻 telegram friend list, 呢兩三個星期多咗好多朋友 join

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1525123/

連續兩星期的反修例遊行,屢次刷新本港最高遊行人數,通 ...
落唔落後不是關鍵, 係佢地心態係點...,想強硬或軟弱, 都係佢地決定...

行政會議d人咁放風, 我覺得林鄭一開始已經信錯人...

引用:
原帖由 montejo 於 2019-6-18 08:47 AM 發表

新聞來源連結:

連續兩星期的反修例遊行,屢次刷新本港最高遊行人數,通 ...
佢地係香討惡哂!
不過.........恕坦白,香討影響力大不如前。

傳:其實特首辦有冇專人睇香討?!

修例冇錯

但林鄭同一哥
似乎係官職與能力不相稱
仲係嚴重低水個隻

真係應該告老回鄉
頣養天年

引用:

新聞來源連結:

連續兩星期的反修例遊行,屢次刷新本港最高遊行人數,通訊程式Telegram被視為 ...
樓主你係咪改咗標題就可以收雙份錢?

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-6-18 11:15 AM 發表

樓主你係咪改咗標題就可以收雙份錢?
我改咩標題?

引用:
原帖由 montejo 於 2019-6-18 11:16 AM 發表

我改咩標題?
你㩒返你自已貼出嚟條link咪知囉

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-6-18 11:18 AM 發表

你㩒返你自已貼出嚟條link咪知囉
無問題呀!
我由頭到尾都係呢條 link, 可能我中文唔好,令你唔知我想表達咩

引用:
原帖由 montejo 於 2019-6-18 11:23 AM 發表

無問題呀!
我由頭到尾都係呢條 link, 可能我中文唔好,令你唔知我想表達咩
慨然你話你d中文唔好,
咁無嘢好講。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]