• 瀏覽: 18,529
  • 回覆: 120
+24
五個人都可以製造出一場暴動

五個人的暴動:
復仇者聯盟

同場加影:我要見指揮官
(I need to meet the Chief Commander of Police)

https://youtu.be/v4-kLGFTh_A

同場加影:唔好搞我後面

https://youtu.be/VysLM8kqd4s

引用:
原帖由 poonhk 於 2019-6-18 09:24 PM 發表

對無警員証不滿可以尋找議員協助並於立法會商討,或者找行政長官請願要求加強規管
至於誤傷的一部分平民,警方已多次宣報離開該場地,請你盡快離開或尋求警員協助
至於挑釁,係已經足以構成非法集結罪,請守法 ...
個記者無作出行為重專登噴 
投訴? 自己查自己 
比外國記者影哂 似足打爛仔交

引用:
原帖由 poonhk 於 2019-6-18 09:04 PM 發表

你唔交稅,政府收你附加費之餘首先禁止你出境,然後可以凍結你所有資產然後向所有同你有金錢來往的人或機構代你收錢,包括銀行、你老闆、你啲客之類之類 ...
政府欺善怕惡, 龜縮無能。
蟻民就人善被人欺, 合理權益被人踐踏。
香港政治環境急劇惡化 ,香港已完全被暴民政治所籠罩: 誰大,誰惡,誰話事。

附件

20190616_ec3555af511600fb4e218vqFPr5vmsIR.jpg(24.78 KB)

3091x4637_433333809854.jpg(401.43 KB)

引用:
原帖由 puisang2015 於 2019-6-18 10:30 PM 發表

個記者無作出行為重專登噴 
投訴? 自己查自己 
比外國記者影哂 似足打爛仔交
警方已多次警示離關相關區域,如果堅持留下來是要自行負責人生安全,不過你身為記者也可向警員求助,當然誤傷是不好的,你可以因此投訴警方

引用:
原帖由 bbu2 於 2019-6-18 10:34 PM 發表

政府欺善怕惡, 龜縮無能。
蟻民就人善被人欺, 合理權益被人踐踏。
香港政治環境急劇惡化 ,香港已完全被暴民政治所籠罩: 誰大,誰惡,誰話事。 ...
古代清朝的高官竟然能說出現今香港的狀況,令所有人驚嘆不已!

附件

20190616_d003fefe62965f9f29bajNdC5ZgcKkPu.jpg(40.8 KB)

到底人係咪有病?拉人唔係因為反送中,係你地犯左香港法例啊~

你唔去監獄門口叫人放左陳同佳?

引用:
原帖由 poonhk 於 2019-6-18 10:45 PM 發表

警方已多次警示離關相關區域,如果堅持留下來是要自行負責人生安全,不過你身為記者也可向警員求助,當然誤傷是不好的,你可以因此投訴警方
投訴警方 ipcc? 自己查自己 d速龍小隊no都冇 上到去證據不足手證困難 打哂龍通
當日有片人地冇用鐵支冇用磚頭打你而你用橡膠子彈向頭部射 呢個唔係個別警員問題 係當日指揮官的order 重有係指揮官係再跟跟上級operation order去做 是誰落order去叫清場令會議如期舉行
你一哥去死啦! 

五個人點暴動?
為跪低而跪低

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-6-19 11:11 AM 發表

有議員話差佬啲冧把係假的
陳智思話唔想有其他人執法
睇嚟都應該搵個法官審佢地
唔夠疊馬, 咪向隔離軍營借d囉

犯民吹雞遊行佔領,命令症苦解散警隊,城管接手圍池自安

引用:
原帖由 白cat 於 2019-6-19 11:18 AM 發表

唔夠疊馬, 咪向隔離軍營借d囉
全港30000幾 唔夠?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]