• 瀏覽: 53,905
  • 回覆: 326
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 suzukiami 於 2019-6-18 01:28 AM 發表

如果撤回,相信班傻仔二三十年後都係排隊上樓,不過我都贊成,因為幫人冇好報...
由得班佔畜無樓扑野, ,每次都搵時鐘酒店煩惱

引用:
原帖由 Felizmorra 於 2019-6-18 01:22 AM 發表
明日大嶼 成萬億
政府送曬啲儲備比人洗
又係呢幾句,後生仔你而家乜都冇,你唔搏就肯定以後冇新供應,邊個係最後嬴家?今個月交左租未?下個月就加鳩你租

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-6-18 01:30 AM 發表
特區醫療輸入海外專才計劃會不會胎死腹中。大灣區發展,填海,輸入海外專才計畫
小弟對特區政法不興趣。但關心特區未來經貿,民生醫療發展

早D去大灣區買定樓…等以後呢班傻西年輕人連大灣區都買唔起先

引用:
原帖由 酒店花色廁紙 於 2019-6-18 01:27 AM 發表

Me  too   藍血   但係林鄭今次真係幫唔落 越嚟越發覺佢先係真正漢姦  第一,打緊中美貿易戰 知道條例香港大部分人都反對會引發 大型示威 畀機會其他外國 更加容易 發動顏色革命

第二 作為行政長官 前幾年已經擁有佔中經驗 一啲都唔識防範 已經好有可疑

仆街政府團隊 公關又做得差 宣傳效果冇 變相咗好似夾硬嚟  ...
你可以望佢死嘅,但你自己都避不了,自己㨂,唔想顏色掛師,世界唔係只有兩種色

引用:
原帖由 lttsang888 於 2019-6-17 11:46 PM 發表
唔推遲變炮灰,我都好有興趣知道琴日上街嗰d有幾多租緊樓?
我估冇乜?買咗樓為多,因為識得有樓也有去,再唔系就學生,教協推去,小朋友去家長也自然去

香港人最自豪最驕傲。最七叻香港人。知啦。但記得每個月要交租。

引用:
原帖由 hamkachan中女 於 2019-6-18 01:17 AM 發表

係架,你自己去比屎警察食丫,咪L剩係響度做鍵盤戰士
咁你鬧人叫人衝自己鬆,
咁你有無去「協助警察」防神守立法會?

引用:
原帖由 hamkachan中女 於 2019-6-18 01:25 AM 發表

對,我地都移左民,層樓留番放租比佢地,唔L用腦咪今世下世都做租租,叻嘅咪比成千個,買二百尺慢慢嘆,條路自己㨂,仆街唔好喊
到時香港物業唔值錢架喇
美國底特律係汽車製造重鎮,自從生產線遷出、去工業化後,都係破產啦
香港應該可以捱多陣
但再咁落去,2047就二三線城市走唔甩
而且租俾呢啲人喎,收唔齊租仲搞鑊甘過你嘆都有份

引用:
原帖由 siupercy 於 2019-6-17 11:41 PM 發表
我都讚成唔好攪,有 d 人係唔抵可憐。林太咁辛苦為乜?休息下先啦!

班政棍目的只係想你班年青人仆街,等佢地有政治籌碼,亦為日後一國一制時有班人攪事。點解 d 細路可以咁撚蠢。 ...
話明系細路,
邊到知經濟,只須要自由。

引用:
原帖由 Babayaro 於 2019-6-18 01:29 AM 發表

宜家呢個江山係上一代嘅人打返嚟
早晚都要交棒,放手啦!

咁多地唔起? 咁多舊樓唔收? 倒錢落海可以收到幾多支樓? 收樓重建唔快過填氹?

引用:
原帖由 s336990 於 2019-6-18 01:35 AM 發表

到時香港物業唔值錢架喇
美國底特律係汽車製造重鎮,自從生產線遷出、去工業化後,都係破產啦
香港應該可以捱多陣
但再咁落去,2047就二三線城市走唔甩
而且租俾呢啲人喎,收唔齊租仲搞鑊甘過你嘆都有份 ...
完全冇發覺,今日香港似當年日本

總之一有新土地供應一定要反對!Good Job :-)
Thank you very much!!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]