• 瀏覽: 15,639
  • 回覆: 111
+8
周星馳 : 官喎。哇,官呀,真架勢! 咪又係要跪

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2019-6-17 11:30 PM 發表

暴徒都戴口罩
問題是有可能假扮警察

當未能出示證件

市民可能當你是賊/瘋子

自然會反抗或自衞

黑社會橫行,當眾威脅政府,不可檢控被政府拘捕的人

二百萬人要求政府撤回條例,不准在立法會辯論,不准履行民主制度,不准討論,即係叫政府,其他議員收聲。

前兩晚我喺街度,見到一班黑社會,呼喝良民,收聲啦!黑社會人多勢眾,良民有何反抗的能力,政府都要跪低,何況平民百姓

算吧啦,黑道橫行,蟻民遭殃

林鄭師奶都係唔敢同黑社會講數

講事實,冇褪軚。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-17 11:36 PM 發表
黑社會橫行,當眾威脅政府,不可檢控被政府拘捕的人

二百萬人要求政府撤回條例,不准在立法會辯論,不准履行民主制度,不准討論,即係叫政府,其他議員收聲。

前兩晚我喺街度,見到一班黑社會,呼喝良民,收聲啦!黑社會人多勢眾,良民有何反抗的能力,政府都要跪低,何況平民百姓

算吧啦,黑道橫行,蟻民遭殃

林鄭師奶都係唔敢同黑社會講數 ...
多人就是黑道?大陸好多人

若是黑道不用每個星期日曬雨淋在街上行幾小時

還有只是「要求」咋

只有 我話ok就ok是最惡

引用:
原帖由 無牙大白鯊 於 2019-6-17 23:40 發表

多人就是黑道?大陸好多人

若是黑道不用每個星期日曬雨淋在街上行幾小時

還有只是「要求」咋

只有 我話ok就ok是最惡
多人不代表是黑道,但係威脅政府不可檢控就係,黑社會都係要求嘅咋,要求良民收聲。如果唔係圍你㗎。
黑社會走私販毒都係好辛苦㗎!所以辛苦不代表唔係黑社會。

比大帥哥講中,誰大誰惡誰正確

之後要出來投票,不要向泛民同暴力屈服

引用:
原帖由 jspace 於 2019-6-17 11:02 PM 發表
香港已變成動亂, 傾覆祖國, 中國的反動中心.

長痛不如短痛, 請祖國, 中國 核平香港, 台灣.

這是滅絕笫十七計. 老夫死也甘心. 當豪給祖國, 中國.
同意師兄,快啲搬返去大灣區住,唔好留響度

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-6-17 11:09 PM 發表
尊重事實
實事求是
這個定性合乎情理

其實當日的現場指揮官就應該用警力將前面激進衝擊的人群(頂多200-300人),同後面的人群分隔開,就可以分別對待了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]