• 瀏覽: 58,267
  • 回覆: 417
  • 追帖: 1
+2
DLL味嘻!貪曾禍港七年!同的仆街地產商!民主政棍搞到香港亂晒龍!重有人歌頌距既??香港真係死得啦!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:45 AM 發表

你真係玩我啦!史太林開始,一直都係搞思想統一,不過咁喎,窮到仆街,大家頂唔順,所以放棄!!

最大嘅分別,就係蘇聯選擇政治改革,唔係經濟改革!!

但係都係果句,搞思想統一,冇咩好結果㗎!! ...
共產主義死係死在不合時宜同無錢,而唔係思想統一
你估香港就唔係思想統一,香港統一嘅思想就係錢最大
大陸你估就真係全部洗晒腦,禁易洗腦我唔洗到你嗰嗰都努力讀書
大陸人知所以唔反共產黨係因為佢地相比一點自由更愛錢,要國家掘起富強最快係一個絕對的聲音
如果你話美式自由主義可以幫佢地立即打尻美國佬佢地唔洗五秒就反完共產黨
順便講下其實民主係共產嗰邊用開先,蘇聯死左先借來用,你睇下民主德國係東定西

少做少錯?
是誰停建居屋?
是誰停止賣地?
今日樓價貴到冇人買得起
佢係咪罪魁禍首?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-6-17 07:09 PM 發表
支持政府和警察放軟手腳來做 ! 既然民憤得咁緊要做咁多做乜 ? 幾屆特首貪曾如果唔係衰貪心係最舒服的一個 !
一方面講做好呢份工一方面就HEA做 , 佢唔係衰貪心就無風無浪做完特首呢份工 ! 中央俾任務你就HEA做反正冇人會覺得為香港好 !
香港愚民太多冇得救要霸街由你霸 , 燒咗立法會就休息等重建 , 警察唔使再吃力不討好唔使辛苦 !
等其他市民由支持變頂唔順互片先收拾殘局 !
林鄭放棄 ...
曾狗係最仆街嘅特首,就係呢條友令樓價,物價狂漲,仲好意思話佢好!?

曾蔭權真係香港最好既特首

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-18 12:07 AM 發表
貪曾連中央政策局都用反對派
擴大自由行、扼殺數碼港中藥港、停建居屋、停止開發新土地 ...
好多問題都係佢既8年任期搞出黎
咪係lo,佢執左董伯伯種ge好因,5做野8年,留左D惡果比下兩屆執緊手尾。 

話佢好,完全不能認同。

董伯伯就最好,可'惜D人又係為反而反。

貪曾係幾個特首最自私,唔愛港,唔愛港人ge特首。

落台之後又變天使..........!!

是甘的~由於616前~大少奶叫中央同公安部長釘住五大老黑阿公~大家就可以睇到由特9呢個pok kai就任以來所有示威中的衝突~真系特9個pok kai夾埋班黑社會想搞慶習大出老解推佢下台~大家睇到尋日200萬人上街系幾甘和平任何衝撃都冇發生~就睇到所有野都系特9同埋柒9搞出黎~包括港獨!!

民屎黨仲系現塲等特9拖班老黑出黎??你越等~中央就越鍊實班老黑阿公播~你搞到五大老黑俾中央鍊住~佢五大老黒打9你班pok kai架~

民屎黨~你捨得叫人走未??

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:00 AM 發表
成日講香港發展高科技,自量下啦,美國好多高科技,都係美國政府軍用科技轉變民用,大陸就直接攞錢出嚟支持,香港憑乜嘢啊?

香港以前啲高科技,難聽D講句咪同深圳一樣,做老番!呢啲行業,點叫政府支持呀!! ...
所以最後咪做咗地產項目囉!!

On9,樓價去到咁高都係因為佢

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-6-17 07:09 PM 發表
支持政府和警察放軟手腳來做 ! 既然民憤得咁緊要做咁多做乜 ? 幾屆特首貪曾如果唔係衰貪心係最舒服的一個 !
一方面講做好呢份工一方面就HEA做 , 佢唔係衰貪心就無風無浪做完特首呢份工 ! 中央俾任務你就HEA做反正冇人會覺得為香港好 !
香港愚民太多冇得救要霸街由你霸 , 燒咗立法會就休息等重建 , 警察唔使再吃力不討好唔使辛苦 !
等其他市民由支持變頂唔順互片先收拾殘局 !
林鄭放棄 ...
出面好多人話今次逃犯條例係林鄭自己想出來方法向共產黨繳功,我話簡直係荒天下之大謬,因為共產黨有一個中聯辦在香港施政,並不是特區政府獨立施政。(香港特區政府根本是共產黨傀儡)

自2013年3月習近平當上國家主席後,香港所有事務必須由習近平批准,然後交由中聯辦指令香港特首執行任務。2016年梁振英因UGL貪污而遭遇北京下令停止特首職務,當時梁振英只向香港市民說因屋企煲落湯,唔得閒做特首,所以梁振英劈炮唔撈特首,不是中央叫梁振英不選下屆特首。(其實是習近平落命令特首必須換人)

陶傑和很多網上主持人簡直不知所謂,不識政治,又不識時勢,不知現在共產黨牢牢管治香港,即是香港事務都由共產黨落命令執行,不容香港特首單獨行事,如香港特首單獨行事,將會死得不明不白!

最佩服呢個

其實香港人最憎共產黨,只是每個人都不敢出聲罵共產黨,尤其罵共產黨習近平國家主席。

習近平心裡知道二百萬香港居民仇恨共產黨執政,仇恨中華人民共和國,香港人要對付不是林鄭,其實香港人要對付共產黨,香港根本是反共基地,所以香港難免又一次天安門鎮壓屠殺學生。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]