• 瀏覽: 58,224
  • 回覆: 417
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:00 AM 發表
成日講香港發展高科技,自量下啦,美國好多高科技,都係美國政府軍用科技轉變民用,大陸就直接攞錢出嚟支持,香港憑乜嘢啊?

香港以前啲高科技,難聽D講句咪同深圳一樣,做老番!呢啲行業,點叫政府支持呀!! ...
香港優勢就係一大堆冇腦的廢青,好好利用破壞力30,白癡50,低B20。美國佬肥老黎民主派班杏加橙最鐘意。

次次都係事後孔明
難怪冇得進步

呢句真
真係想為香港好嘅,邊個唔係被反中亂港嘅賊子發狂追咬?

白痴,佢浪費香港光陰就真,拉佢去打靶都死不足惜

引用:
原帖由 you2B 於 2019-6-18 01:24 AM 發表

香港優勢就係一大堆冇腦的廢青,好好利用破壞力30,白癡50,低B20。美國佬肥老黎民主派班杏加橙最鐘意。
咁你想點呢,學蘇聯咁樣,全部思想統一,不過咁喎,蘇聯一樣搞唔掂喎,點解呢?

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-6-18 01:26 AM 發表
白痴,佢浪費香港光陰就真,拉佢去打靶都死不足惜
佢唔做嘢,都好過兩個,生意失敗者,但係有狂妄自大,搞到香港雞毛鴨血!

香港以前,從來都係小政府概念,從來都唔需要雄才偉略港督!!

咁多年都冇問題,回歸後,俾兩個生意失敗者,越搞越仆街!!

返轉頭仲要話香港人冇用!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:26 AM 發表

咁你想點呢,學蘇聯咁樣,全部思想統一,不過咁喎蘇聯一樣搞唔掂喎點解呢?
蘇聯思想統一就唔會分裂'

係好多小人眼中,曾生一世都係好彩,從一個小小公務員做到財政司,又係好彩
打敗國際大鱷又係好彩
佢做特首嗰幾年經濟增長又係好彩!!

到底係佢好彩,定係你班小人睇唔通?

引用:
原帖由 you2B 於 2019-6-18 01:30 AM 發表

蘇聯思想統一就唔會分裂'
你真係越講越好笑,你唔係想,教育嘅時候,永遠教育黨偉大,出到嚟社會,全部都要支持黨咩?

結果咪窮到仆街頂唔順!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:33 AM 發表

你真係越講越好笑,你唔係想,教育嘅時候,永遠教育黨偉大,出到嚟社會,全部都要支持黨咩?

結果咪窮到仆街頂唔順!!
唔好坐係井底,低能B九唔搭八。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-6-17 11:51 PM 發表
689 : i will be back

引用:
原帖由 you2B 於 2019-6-18 01:35 AM 發表

唔好坐係井底,低能B九唔搭八。
講幾句粗口發洩完之後點啊?

我冇所謂啊,你可以改變啲乜嘢啊,你咪叫香港所有學校,講黨嘅偉大,將人嘅思想格式化一樣囉!!

過多10年八年,你咪睇吓香港係咪你想得咁好環境囉!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:36 AM 發表

講幾句粗口發洩完之後點啊?

我冇所謂啊,你可以改變啲乜嘢啊,你咪叫香港所有學校,講黨嘅偉大,將人嘅思想格式化一樣囉!!

過多10年八年,你咪睇吓香港係咪你想得咁好環境囉!! ...
奉勸一句,一日少蘋果免中毒太深冇的救,得閒搞張回鄉卡有空多地上去行行,妳會發覺自己岸九咗好多年。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-6-17 07:09 PM 發表
支持政府和警察放軟手腳來做 ! 既然民憤得咁緊要做咁多做乜 ? 幾屆特首貪曾如果唔係衰貪心係最舒服的一個 !
一方面講做好呢份工一方面就HEA做 , 佢唔係衰貪心就無風無浪做完特首呢份工 ! 中央俾任務你就HEA做反正冇人會覺得為香港好 !
香港愚民太多冇得救要霸街由你霸 , 燒咗立法會就休息等重建 , 警察唔使再吃力不討好唔使辛苦 !
等其他市民由支持變頂唔順互片先收拾殘局 !
林鄭放棄 ...
無錯,曾蔭權喺做政務司司長果陣已經係好低調,乜野都係董伯伯受晒。到佢做特首果陣都係打份工就算,呢招的確係好work

到到CY上場,到而家林鄭,其實真心係做實事嘅人。可惜香港人根本唔會理你做唔做實事,逢中必反先係佢地最想要嘅

引用:
原帖由 you2B 於 2019-6-18 01:40 AM 發表

奉勸一句,一日少蘋果免中毒太深冇的救,得閒搞張回鄉卡有空多地上去行行,妳會發覺自己岸九咗好多年。
關蘋果咩事呀?

我而家問你呀,好似蘇聯咁樣,思想統一,係咪會有好結果?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]