• 瀏覽: 58,197
  • 回覆: 417
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2019-6-18 09:12 AM 發表

乜佢只有兩個選擇
一係停建居屋而且係長期措施
一係大量推出房屋?
定係佢廢柴搵唔到合適方法
更還是造高樓價益地產商放棄市民利益?

又或者香港人依家真係柒能到好似你咁
連害鳩你個條友你都仲當佢神咁拜? ...
香港年輕一代已經失去了理性獨立分析能力,這事件令反思普及教肓的失敗,家長未必有能力令仔女遠離盲反。有此為反而反思維可以說差不多斷送香港發展經濟的機會。

引用:
原帖由 bnqmaksir1 於 2019-6-18 09:16 AM 發表

貪曾?正仆街,少做少錯?起少啲屋(包括居屋和公屋),遺禍人間,唔死冇L用
佢冇本事,定係你自大狂妄啊,喂老友,香港從來行少政府政策㗎喎!

發展經濟,其實係商人嘅責任!!

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2019-6-18 09:17 AM 發表

香港年輕一代已經失去了理性獨立分析能力,這事件令反思普及教肓的失敗,家長未必有能力令仔女遠離盲反。有此為反而反思維可以說差不多斷送香港發展經濟的機會。 ...
你睇返#130
qoute住我帖黎講既野真係笑能死人

依家d人淨係識咀炮
個腦裝草的

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2019-6-18 09:17 AM 發表

香港年輕一代已經失去了理性獨立分析能力,這事件令反思普及教肓的失敗,家長未必有能力令仔女遠離盲反。有此為反而反思維可以說差不多斷送香港發展經濟的機會。 ...
斷送日香港前途嘅,係香港政府政策,好多香港人,離開咗香港,都有不錯嘅發展!!

軍棋而家香港,變成一個大政府,公務員人工越來越高,但係經濟發展嘅動力就越嚟越細!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-18 01:00 AM 發表
成日講香港發展高科技,自量下啦,美國好多高科技,都係美國政府軍用科技轉變民用,大陸就直接攞錢出嚟支持,香港憑乜嘢啊?

香港以前啲高科技,難聽D講句咪同深圳一樣,做老番!呢啲行業,點叫政府支持呀!! ...
可怕地產產業係香港核心產業!咁發展經濟好簡單,地價起步100萬一尺

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-18 12:07 AM 發表
貪曾連中央政策局都用反對派
擴大自由行、扼殺數碼港中藥港、停建居屋、停止開發新土地 ...
好多問題都係佢既8年任期搞出黎
說得對!多得佢唔少。。。。。

引用:
原帖由 shr000000 於 2019-6-17 11:53 PM 發表
痴線. 停公屋居屋, 貪污
最勁係老人2蚊搭車

波叔用緊,一派$4000就....

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-6-18 08:31 AM 發表

咁都關佢事,睇黎應多留意經濟,乜唔係金融海潚後,各國不斷量化寬鬆,狅印銀咩?
係囉,曾生做後,中國十大首富都走來做香港人,樓價升到天係正常,金融中介,上市中介,內地產商來港投地,都關佢事 ? 咁多錢入境,樓價上天好正常

引用:
原帖由 千億散盡還復來 於 2019-6-18 12:02 AM 發表
貪曾攪出雙非, 中港不和諧由此起的... 
政策遺禍至今日民不聊生... 日日有人輕生.
不要賴前特首,你要怪係民主檔搞𧭈

功過好難定/沙士/負之產/人人跳樓/銀行冇水/追債/大把人失業/比着你點搞?

引用:
原帖由 Cloud2.0 於 2019-6-18 09:15 AM 發表
貪曾都緬懷,on9
唔通懷緬,一個國民黨走狗後代,生意失敗,投靠阿爺走私嘅,董伯伯?

689 ,都係生意失敗,先至走來都特首嘅啫!

淨係啲低能仔,先至以為失敗者,可以帶領香港!的

全體再上街!要求曾蔭權再做特首!

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-6-17 07:09 PM 發表
支持政府和警察放軟手腳來做 ! 既然民憤得咁緊要做咁多做乜 ? 幾屆特首貪曾如果唔係衰貪心係最舒服的一個 !
一方面講做好呢份工一方面就HEA做 , 佢唔係衰貪心就無風無浪做完特首呢份工 ! 中央俾任務你就HEA做反正冇人會覺得為香港好 !
香港愚民太多冇得救要霸街由你霸 , 燒咗立法會就休息等重建 , 警察唔使再吃力不討好唔使辛苦 !
等其他市民由支持變頂唔順互片先收拾殘局 !
林鄭放棄 ...
真係㗎我而家返工都係咁嘅 少做少錯唔做唔錯

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2019-6-18 09:12 AM 發表

乜佢只有兩個選擇
一係停建居屋而且係長期措施
一係大量推出房屋?
定係佢廢柴搵唔到合適方法
更還是造高樓價益地產商放棄市民利益?

又或者香港人依家真係柒能到好似你咁
連害鳩你個條友你都仲當佢神咁拜? ...
話我蠢唔重要,你叻咪得囉
唔知你有冇揾過量化寬鬆前港樓樓價,及各項資訊呢?
嗰時剩係市區都大把百多萬樓
地產經紀日日都可以帶你去睇大量平價盤
只怕你唔買
講乜都冇用,去揾多啲資料睇下先啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]