• 瀏覽: 89,628
  • 回覆: 667
  • 追帖: 1
+31
引用:
原帖由 金之水 於 2019-6-17 03:17 PM 發表
我自問學識小,但眼見咁多人上街去反對政府呢件事,都值得深思一下

仔問我,其實唔犯法不就是無事嗎?點解咁怕,要去反對修例?
成件事有幾個重要關鍵位:
1. 政府點解要立法
2. 反對的人提出甚麽理由/擔憂
3. 他們的擔憂是否合理
4. 學生年輕人有否衝擊警方,使用暴力,有否超出和平示威的認可範圍
5. 警方驅散群眾時有否過渡使用武力。

引用:
原帖由 前往大大核心 於 2019-6-17 06:17 PM 發表

咁點解台灣同其他國家都有同大陸簽此協議,香港就係錯?我係唔同意此法律,但諗法唔係其他人咁。各有各睇法好正常。
黃畜犯罪怕引渡外地包括大陸接受刑事調查

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-6-17 03:41 PM 發表
你教佢做人不用獨立思考能力, 電視話係你就照做勒
佢會成長得快樂一點,否則會長期比班黃豬同學及老師排擠欺凌

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-17 04:02 PM 發表
你答佢,洗撚理咁多,而家D人總之同中國有關嘅都反, 同人傾計時你跟大隊就啱㗎喇, 不過人哋去衝時你記得唔好去, 坐監嘅嘢等其他人嘅仔女去做啦。 ...
高招呀,呢個咪係幕後玩家嘅手法囉

引用:
原帖由 Htfung000 於 2019-6-17 03:18 PM 發表
證明你個仔仲未被洗腦成功,恭喜ヾ ^_^♪
㳟喜x2
傳媒,電台,教協,教會,全力協助洗腦都未洗到佢,叻仔!

同你個仔好好解釋一下內地的司法制度有幾陽光,呵呵

引用:
原帖由 Htfung000 於 2019-6-17 03:18 PM 發表
恭喜,你仔仲有自我意識!個腦仲識運作。
你咪照直答佢囉!外國勢力介入!

2047前吾好改任何野啦,到時一炮過清晒你,無晒借口啦,聽晒阿爺話

引用:
原帖由 streethunter380 於 2019-6-17 03:32 PM 發表
1. 移交疑犯是天經地義的
2. 但因為中國的司法有很多人仍然沒有信心, 所以新法例可將疑犯送去中國,

以下借用網路評論 <標少札記 2019/6/8)
2.1) 中央和香港是從屬關係, 地位並不對等。香港法庭處理內部事務的案件也曾遭人大釋法干預, 在司法以外, 引渡更涉及行政長官的行政權力, 這權力並非單獨涉及中港的引渡, 與其他國家的引渡協議都存在。在中港從屬關係下, ...
政府希望開會解釋或修改,點解反對派連開會都唔俾

講林子健個故事俾佢聽,遊行果D全部係林子健,然後問佢咁講大話岩唔岩呀?講大話俾人發現左,就會好似林子健叔叔咁,俾警察捉去坐監。坐監就見唔到爸爸媽咪架啦

屁股指揮腦袋,要看看你在社會上處於什麼地位。 一般人反送中都On99, 等於擔心六合彩頭獎會不會作假去遊行一樣。

因為有人別有用心

引用:
原帖由 金之水 於 2019-6-17 05:22 PM 發表

佢都有問我點解d人要掉磚頭去警察到
不如你用少少時間上維基搵下資料,關於 胡耀邦 趙紫楊 鄧小平 蘇聯 戈爾巴喬夫 葉利欽 俄羅斯 89年 64 吾爾開希 柴玲 等等。
了解多D一個現今香港反對派一切反對嘅源頭,可能會有新發現新觀點。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]