• 瀏覽: 426,718
  • 回覆: 2,799
  • 追帖: 87
+53
黃毒係會傳染

呵呵...我現在既想法就是,你地WC就搞亂香港囉, 最壞(好)的結局就是一國一制之嘛
現在中國同美國爭第一,中國做了一哥, 做咩都得啦!

我支持WC快D整死香港

引用:
原帖由 thunderpig 於 2019-6-18 12:17 PM 發表
我喺朋友面前,係會講 : 我未攪得清楚條例內容,所以未有決定
一樣死

當樓主覺得討厭要表態旣時候就卽係要企出嚟保衛現在和將來不須表態旣環境同生活。文革時期,要生活下去旣人都必須要表態。😆😆😆😆😆😆

娛樂圈就係文革旣縮辦,要活下去旣都無自己旣思想,更加唔好講靈魂。

引用:
原帖由 textxt 於 2019-6-18 11:34 AM 發表

係黃絲心中,你唔係無意見,你已經企係佢對面,你係港豬,只係有得食就得。
最好笑係大部分後生嘅, 仲係靠佢哋口中嘅港豬養緊

引用:
原帖由 newway901 於 2019-6-18 11:08 AM 發表

就逃犯條例, 我無深究過 (其實大部份政治議題都無, 哈!) , 不過我諗諗吓, 如果共產黨要捉一個香港人上大陸, 可以神不知鬼不覺, 仲乾手淨腳D , 洗鬼攪咩逃犯條例咩, 如果跟正手續, 個成本好鬼貴 !! ...
絕對同意!捉左去深圳,收埋三、四年,再運翻去香港,條友都唔知去過邊!

表態中立都是敵人....

黃衛兵自己講乜都得,仲要話冇言論自由
其他人只要唔同意見就口誅筆伐起底
甚至唔講也都唔得,只要唔支持就係敵人,一定要鬧到你少忽肉為止

引用:
原帖由 horhorone 於 2019-6-18 12:12 PM 發表
而家啲人中哂毒!同當年紅衞兵無分別!
系呀! 當年紅衛兵咪又系只嗌口號, 唔聽其他人意見, 只覺得自己做乜都正確, 用乜方法都得.

傳:鏡花水月,釋懷吧!

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-18 07:47 AM 發表
沉默也可以助紂為為虐!

一段關於納粹逼害的名言:「當納粹份子逼害共產黨員時,我默不出聲,因為我不是共產黨員;當納粹份子逼害基督徒時,我默不作聲,因為我不是基督徒;當納粹份子逼害猶太人時,我默不作聲,因為我不是猶太人;當納粹份子的屠刀對準我時,已沒有人出聲,因為他們全被殺光了。」

選擇對邪惡默不作聲的人,不但成了邪惡的幫兇,也害了自己;如果他還逼迫其他正在發聲的人,要別人跟他一起默不作聲,那麼 ...
你呢句說話,apply 係2邊(黃,藍)都係適用。

引用:
原帖由 newway901 於 2019-6-17 01:52 PM 發表
篇野可能有D長
我係一個普通市民, 係香港出世, 土生土長, 而父母則係因為走難落香港
細細個嘅時候, 聽呀媽同亞公成日講文革時期嘅黑暗, 咩三反五反, 咩紅衛兵攪批鬥, 從佢地口中得知, 我有個大舅父比紅衛兵批鬥而死左, 所以呀媽同亞公就憎到當時共產黨死,但係坦白講, 我未見過大舅父, 所以其實無咩特別感覺
經歷過97金融風暴, 2000年科網股爆破, 03沙士嘅洗禮, 覺得要生活安定最重 ...
我撐你!我都係受害者

引用:
原帖由 newway901 於 2019-6-17 13:52 發表
篇野可能有D長
我係一個普通市民, 係香港出世, 土生土長, 而父母則係因為走難落香港
細細個嘅時候, 聽呀媽同亞公成日講文革時期嘅黑暗, 咩三反五反, 咩紅衛兵攪批鬥, 從佢地口中得知, 我有個大舅父比紅衛兵批鬥而死左, 所以呀媽同亞公就憎到當時共產黨死,但係坦白講, 我未見過大舅父, 所以其實無咩特別感覺
經歷過97金融風暴, 2000年科網股爆破, 03沙士嘅洗禮, 覺得要生活安定最重 ...
現在的香港,己變成民主式紅衛兵。

引用:
原帖由 newway901 於 2019-6-17 13:52 發表
篇野可能有D長
任何一個中國人應該讀金庸的笑傲江湖。   後記。是後記。不必看整套小說。

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-18 10:23 AM 發表
黃色人士真係好狂熱,根本唔講道理
一種係唔岩聽就叫你收聲、另一種係屌7你五毛乜乜77
冇一個會討論條例本身
年青人係易憤怒。
同時 憤怒 都會蓋過理智的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]