• 瀏覽: 120,374
  • 回覆: 748
  • 追帖: 6
+15

原文:
剛剛在街上看到有年輕人派傳單宣傳,叫人星期日去遊行,佢俾我,我問他關我咩事?他話會影響香港樓價跌,因為商家會走佬。

我話邊啲商家會走,他話如劉鑾雄,我話他犯咗法。而且一個商家走了也會有其他商家來,他話立咗法,每人都會受到影響,我問他我不犯法有何影響?他話大律師公會發了7條說明,我話他們大律師點解唔提出可行的建議同政府商討,在立法會傾?

然後他話立咗法就返唔到轉頭,而且話唔相信中國法律,我問他過唔過馬路,怕不怕被車撞到,那為何仲要過馬路?

同樣,咁多估估下的嘢,咁多無人可預計的事,就同過馬路一樣,不過唔得,因為目的地要咁行,必須要行的,咁唔好彩,真的出事有問題,可以再改,再修訂,法律本來不完善,一直也是修修補補,立法會的功能就是為了完善法律,點解咁反應咁大?

年青人,唔好被人洗腦誤導,你返去睇清楚發生咩事先,好好地看清楚今次《逃犯條例》修訂內容。唔好做破壞香港的事,我都係香港人,都想香港好,唔想你人云亦云,你唔好破壞街道霸住道路,影響民生,俾條生路來行,唔該你。多謝你。

各位朋友,救救孩子,救救年青人,唔好再被誤導。我只知道香港沒有了咁多罪犯,香港會更好。

我都見到有年輕人,鬼鬼鼠鼠派傳單宣傳,叫人星期日去遊行!
點解要咁,教壞班年輕人呢!

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/2019/06/16/recommend/李力持分享市民經歷 歎年輕人被誤導盲上街

跟著一班媽媽、爸爸話要保護孩子又跟著上街

支持大力!

好多年輕人已給洗腦

李力持冇懼比人圍

暴力係可以做好多野,抱黑轉白!

李力持?乜水黎架?識佢老鼠

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-17 11:28 AM 發表

原文:
剛剛在街上看到有年輕人派傳單宣傳,叫人星期日去遊行,佢俾我,我問他關我咩事?他話會影響香港樓價跌,因為商家會走佬。

我話邊啲商家會走,他話如劉鑾雄,我話他犯咗法。而且一個商家 ...

其實有好多野都唔可以單獨講道理

就好似曾經聽過有人討論過呢個問題,有人話假難民犯罪破壞治安,政府又唔見咁積極修例解決,反而為左一單唔係香港發生的案件就咁積極

所以有D野係平日自己施政失誤造成的

https://www.youtube.com/watch?v=BZM-lDP7-Bc

台灣人看在眼裡!

過氣暗星 

無用嫁, 對牛彈琴

引用:
原帖由 filacandychan 於 2019-6-17 11:37 AM 發表
支持李力持
想返大陸搵食,唔瀨唔得.......

引用:
原帖由 filacandychan 於 2019-6-17 11:37 AM 發表
支持李力持
用文鬥,橫屍小學雞,未夠班。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]