• 瀏覽: 120,375
  • 回覆: 748
  • 追帖: 6
+15
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-17 11:28 AM 發表

原文:
剛剛在街上看到有年輕人派傳單宣傳,叫人星期日去遊行,佢俾我,我問他關我咩事?他話會影響香港樓價跌,因為商家會走佬。

我話邊啲商家會走,他話如劉鑾雄,我話他犯咗法。而且一個商家 ...
年輕人上街 建制派話系被人誤導、佢地唔知道自己做緊乜、外國勢力入侵

連律師、大律師公會都話修訂有問題 政府3人組話佢地唔明白修訂條紋

原來呢個世界上 只有共產黨最高的領導至明白世事 其他都系傻瓜 受人利用。所以 大家應該義無反顧 將自己的金錢、自由、生命、甚至老婆 奉獻比共產黨領導享用 (事實上 國共鬥爭 國民真系咁做)

李力持:嘆大律師被誤導聞上街

引用:
原帖由 川普愛金正恩 於 2019-6-17 12:47 PM 發表
逃犯條例通過後,基本法保障港人的人權、財産就被破壞,中共可以捉香港一些異見人士回大陸,再充公香港資産,到時港人敢講真話嗎,到時社會似大陸 ...
你知唔知內地人移去香港時,有多少人因想早D出嚟做工或返學讀書而虛報年齡?

於內地發表同性戀,是否違反內地法律?

唯一同意你的,
台灣事件不是立法的原因。

引用:
原帖由 今天的事今晚做 於 2019-6-17 12:57 PM 發表

明明喺"逃犯條例修訂草案",就俾班反對派改咗個"送中條例"已經誤導唔少人啦!呢班人被洗晒腦無得救。
其實你都吾明人地反對乜,又系什麽洗腦言論,信過百萬人被洗腦?  可悲

香港未來若靠這班年輕人就死得了。

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-17 11:28 AM 發表
https://res.dotdotnews.com/wp-content/uploads/2019/06/WeChat截圖_20190616172734.png

原文:
剛剛在街上看到有年輕人派傳單宣傳,叫人星期日去遊行,佢俾我,我問他關我咩事?他話會影響香港樓價跌,因為商家會走佬。

我話邊啲商家會走,他話如劉鑾雄,我話他犯咗法。而且一個商家 ...
其實我覺得之後既社會真正既爭議係如何對待年輕人 特別係大學生

無星爺照住,連屎都不如

慳番淡氣啦,啲靚仔比人洗哂腦,講乜都無用

引用:
原帖由 ce1st 於 2019-6-17 12:22 PM 發表

我既意思都係咁講.
TVB明顯偏幫政府, 主要布導示威者襲擊警方,
相反警方襲擊示威者及記者就唔布導, 只係間中只有一次.
ViuTV, CableTV等就布導得較全面 ...
不是和平示威呀?

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-17 11:28 發表

原文:

佢大獲喇, 企出黎得罪塔利班, 實比人全家起底比人圍

收錢做嘢 天公地道

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]