• 瀏覽: 142,488
  • 回覆: 952
  • 追帖: 1
+96
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-17 11:15 AM 發表

記者段遠峰報道:民陣昨日再度發起遊行要求政府撤回《逃犯條例》修訂,警方稱最高峰時稱有接近34萬人參加,惟民陣再次「報大數」,訛稱有200萬人參加遊行,數字更是警方預計的接近六倍。香港發展中心委託科技大學前經濟系主任雷鼎鳴則估算昨日參加遊行總人數40萬人,與警方公布的數字接近。 ...
肥佬黎無糧出,格格轉咗會呀?

D5毛唔順氣

林鄭政府向偽造民意道歉低頭,哈哈

老老實實!點都過百萬啦

引用:
原帖由 酒店忽然浴缸 於 2019-6-17 11:40 AM 發表
係好多人,但200萬,吹太大,其實自己友都唔信啦,除非盲目姐(好似出來去行都係盲目)
請留意警方用既字眼,佢係話經原定路線最高鋒時人數,呢句野意思係原定路線冇計駱克道,告士打道,謝菲道既人,仲要係原定路線最多人個陣有33萬人行緊,唔係整個遊行得33萬人
大家睇清楚人地講咩,睇完諗下係咩意思,唔係佢講個數就咁抄落去就得架,琴日民陣用2百萬+1,係因為佢地根本多人到自己都數唔掂,好老實講,琴日出黎行既人數可以講係香港開埠以來最大型既示威,再者琴日既人數絕對比上星期日多到一倍,我就當佢上星期有水份,俾夠你打6折,都唔止一百萬人.香港從來未試話警察同意開哂所有去到金鐘政總既道路俾遊行既人行,但由4點幾開哂所有開到既路都要行到成11點先行到終點,仲要當中有中途加入,亦有行到大夜頂唔順而中途要返歸既人,百幾2百萬人絕對唔係老吹,你唔去遊行,可以去附近高位睇下就會知有幾震撼,真係多人到數都數唔到,好誇張

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2019-6-17 11:50 AM 發表

非洲豬瘟病死豬肉高溫處理 真的可以吃? https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif
非洲豬瘟病死豬肉高溫處理 真的可以吃?https://cdn.discuss.com.hk/t/3c8b2d/f/800x0/http://i.epochtimes.com/assets/uploads/2018/12/2-2-6 ...
好恐怖呢,好耐冇買過豬豬啦!

引用:
原帖由 tedtong2008 於 2019-6-17 02:05 PM 發表

請留意警方用既字眼,佢係話經原定路線最高鋒時人數,呢句野意思係原定路線冇計駱克道,告士打道,謝菲道既人,仲要係原定路線最多人個陣有33萬人行緊,唔係整個遊行得33萬人
大家睇清楚人地講咩,睇完諗下係咩意思,唔係佢講個數就咁抄落去就得架,琴日民陣用2百萬+1,係因為佢地根本多人到自己都數唔掂,好老實講,琴日出黎行既人數可以講係香港開埠以來最大型既示威,再者琴日既人數絕對比上星期日多到一倍,我就 ...
看清前文後理😒(即係我話二百萬作大)

咁就唔好再話香港無地方住啦 而加話有200萬人係呢度 真係人唔笑狗都吠 仲日日講話無地方做愛 笑死人

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2019-6-17 01:15 PM 發表
200萬遊行人士一人一部手機
同時間咁多人係銅鑼灣,灣仔,金鐘
發射站應一早網路癱瘓
但偏偏唔瓜,看來人數未達標,吹水多
琴日電話上網係慢到離哂譜喎,你有冇去現場架?冇去你都夠膽講呢句,證明你都係搵野黎講

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-6-17 02:10 PM 發表
咁就唔好再話香港無地方住啦 而加話有200萬人係呢度 真係人唔笑狗都吠 仲日日講話無地方做愛 笑死人
咁你係軒尼詩道電車路上面做囉,好唔好?

引用:
原帖由 qwqwwq 於 2019-6-17 01:16 PM 發表
龍尾係砲台山,
銅鑼灣,天后站好早封左
同埋人流係會走,
你3點同4點去都唔係果批人啦
點同魯營固定坐係度任你數
昨日就係走得超慢,到終點又唔走,反逼回去先好似多咗好多人。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-17 01:36 PM 發表
林鄭政府向偽造民意道歉低頭,哈哈
那揾真民意嗰三倍人出來,讓泛民見識咩叫小巫見大巫
不斷講數字真偽,真係無意思啊
應熱切真誠走出來支持

D懞炳以為真係有民主,連個數字都係假,何來真民主

引用:
原帖由 酒店忽然浴缸 於 2019-6-17 11:40 AM 發表
係好多人,但200萬,吹太大,其實自己友都唔信啦,除非盲目姐(好似出來去行都係盲目)

中國考慮下撥塊地比呢2百萬人..
金鐘+灣仔+銅羅灣條馬路咁大就夠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]