• 瀏覽: 142,461
  • 回覆: 952
  • 追帖: 1
+96
其實人數都係靠估, 大家都知主辦就作大, 警方就語言藝術

如果真實人數咁重要既, 就要攪公投, 但有無必要?

下次2000萬人

引用:
原帖由 qwert3123 於 2019-6-17 01:27 PM 發表
我在面書隨意亂㩒
覺得今次好似無佔中果時咁多人表態

其實今次係咪多人過佔中果時㗎?
亦或只是今次d人只係反得更大聲更投入咋
遊行人數應該問埠以來最多

40萬人

報幾多唔係最重要 記得帶走個捐款箱

引用:
原帖由 Immrkit 於 2019-6-17 02:10 PM 發表
咁就唔好再話香港無地方住啦 而加話有200萬人係呢度 真係人唔笑狗都吠 仲日日講話無地方做愛 笑死人
你屋其住係人貼人?

其實今次搞到咁,好心唔好再分化啦。

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2019-6-17 02:14 PM 發表
中國考慮下撥塊地比呢2百萬人..
金鐘+灣仔+銅羅灣條馬路咁大就夠
原來你企喺度訓

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-17 11:15 AM 發表

記者段遠峰報道:民陣昨日再度發起遊行要求政府撤回《逃犯條例》修訂,警方稱最高峰時稱有接近34萬人參加,惟民陣再次「報大數」,訛稱有200萬人參加遊行,數字更是警方預計的接近六倍。香港發展中心委託科技大學前經濟系主任雷鼎鳴則估算昨日參加遊行總人數40萬人,與警方公布的數字接近。 ...
點睇電視機畫面616上街香港人都係少過年初二圍觀睇煙花人數⋯⋯⋯

自欺欺人

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-17 11:15 AM 發表

記者段遠峰報道:民陣昨日再度發起遊行要求政府撤回《逃犯條例》修訂,警方稱最高峰時稱有接近34萬人參加,惟民陣再次「報大數」,訛稱有200萬人參加遊行,數字更是警方預計的接近六倍。香港發展中心委託科技大學前經濟系主任雷鼎鳴則估算昨日參加遊行總人數40萬人,與警方公布的數字接近。 ...
應該講有兩億香港人上街。真係吹得就吹。3-40萬就有吹大d呃下d外國人。

2000001人就知老吹

引用:
原帖由 tedtong2008 於 2019-6-17 02:12 PM 發表

咁你係軒尼詩道電車路上面做囉,好唔好?
仲係度本末倒置? 香港d樓 平房樓呀? 呢度裝得200萬人 香港d樓 大部份都過5層 照你地話地下都裝到200萬 咁香港真係夠哂地方住啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]