• 瀏覽: 17,334
  • 回覆: 148
+2
江蛟泉
只有佢先比到壓力所有男耳猿

引用:
原帖由 GR193 於 2019-6-17 12:48 PM 發表

下屆區議會選舉,會否所有建制派參選人被公眾放棄?到時再伸延去立法會選舉?如果有一日,立法會內,多數派係泛民 alliance ,咁香港嘅未來會變成點樣? ...
咁有基本法有條例[第十八條]如果香港出現長期由於外力政治或不穩社會不穩,在嚴重情況下大陸可以提早收回管核權!

全國人民代表大會常務委員會決定宣布戰爭狀態或[因香港特別行政區內發生香港特別行政區政府不能控制的危及國家統一或安全的動亂而決定香港特別行政區進入緊急狀態,中央人民政府可發布命令將有關全國性法律在香港特別行政區實施。]

引用:
原帖由 GR193 於 2019-6-17 10:55 AM 發表
隨便提名吧,謝謝各位。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/341340/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E6%B6%82%E8%AC%B9%E7%94%B3%E6%8C%87%E6%9E%97%E9%84%AD%E9%8C%AF%E5%A4%B1%E5%A ...
想踢起個真普選話題呀。林鄭下台後的搞作。

鄺俊宇 譚文豪

搵黃之瘋

引用:
原帖由 班納沒恨 於 2019-6-17 01:48 PM 發表

不過現在政府做咩都死。 薯片叔叔起碼安心先。    什麼政策都是反對啦!
照牌面⋯⋯⋯薯片叔叔係唔係派過6000蚊俾香港人有無搞到好似今屆囤地劏房波派4000蚊咁聲勢浩大⋯⋯⋯大家仍然一肚氣⋯⋯⋯

香討小妹兄,又名OL哥仔。

引用:
原帖由 GR193 於 2019-6-17 10:55 AM 發表
隨便提名吧,謝謝各位。
新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/341340/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E6%B6%82%E8%AC%B9%E7%94%B3%E6%8C%87%E6%9E%97%E9%84%AD%E9%8C%AF%E5%A4%B1%E5%A ...

CY復出!!!

毛婆

引用:
原帖由 班納沒恨 於 2019-6-17 01:48 PM 發表

不過現在政府做咩都死。 薯片叔叔起碼安心先。    什麼政策都是反對啦!
咪幾好,起碼第一件事係要恢復投資者信心先。

吸引返D錢回來,做返香港本業。

習近平,最直接唔洗估係阿爺意思,定特首意思,唔洗要去深圳先轉軚

最衰泛民喇,如果政改通過咗,喺呢個帖被提名嗰啲人全部就有機會做特首喇!

好簡單
我想一個由全港合資格選民選出來的人做特首

引用:
原帖由 GR193 於 2019-6-17 11:40 AM 發表
唔知阿松做有冇人反對?我覺佢可以令政府內部服從,同時和中央溝通得到,不過唔知社會上,e.g. 三十歲以下嘅群眾,對佢有乜意見?
驚佢又買車喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]