• 瀏覽: 77,439
  • 回覆: 671
  • 追帖: 1
+25
引用:
原帖由 jj138 於 2019-6-17 10:53 AM 發表
擔憂日後有大量前線人員辭職。
應該唔會,冇學歷技術,好難搵咁多錢。你睇警務署長d英文幾屎就知。

即使深仇大恨也不會用槍向人打頭打眼,
講起都扯L火😡

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-6-17 10:45 AM 發表

現場大量人士影到大量人响雨傘遮擋下從後瘋狂掟磚,必要時便會交給警方
班人仲要帶曬口罩手套

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-6-17 10:34 AM 發表

唔係警察612既行為,昨天唔會有咁多人

當然我同意只係極少數既警察按耐不住,不守規,不是以保護市民而是以傷害市民為出發點,絕大部份警察仍是盡責的。同樣,少數人是攪事份子,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」真係講唔過去。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。 ...
嗰個好似你咁理性 浸會有咁嘅結果 有人呀從中搞事 點解啲人唔講出嚟

警方盡責平亂,警察何辜!

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-6-17 10:34 AM 發表

當然我同意只係極少數既警察按耐不住,不守規,不是以保護市民而是以傷害市民為出發點,絕大部份警察仍是盡責的。同樣,少數人是攪事份子,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」真係講唔過去。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。 ...
咪扮哂野啦暴徒

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-17 11:10 AM 發表

冇種喇!
你哋佔畜大獲全勝!
快啲行埋最後一步!
香港就係你哋㗎喇!
奴性重,被x洗曬腦;真係非常可惜.......

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-6-17 11:04 AM 發表
過份使用武力
向市民開槍
表現不專業
幾時有向市民開槍

暴力示威者衝入非示威區
警察射違法人士 有咩問題

專業守住立法會

我都係市民 又唔見我俾警察射

黃之峰今日放監

第一件事就係係記者面前老屈差人公事公辦

無計啦

搗亂不成功
梗係要搵d藉口發洩下情緖

引用:
原帖由 李同同 於 2019-6-17 10:20 AM 發表
警方盡責平亂,警察何辜!

警察何辜!反修例暴動中,警方盡責平亂,卻被反對派抹黑成濫用暴力,令不少人對執法者加以指摘。網傳片段,只見有人在街頭喪鬧警察!為警抱不平。

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/1003107 ...
湖南武警施暴、港警當災!慘!

無用!因為香港有反對派毒果集團。佢地要按照外國主人命令,盡量令香港社會撕裂。係香港製造社會矛盾,市民不信任政府,反抗敵視警察。

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

南亜人冇你D大6人咁衰格
好呀,就睇下你下場點,無手無腳。

引用:

當暴亂時,仍然留喺度,即是參與,政府、警方已經叫示威者離開,直接有人掟磚、鐵通、鐵馬……其他物件去警員度,唔走被捕、打,抵打

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]