• 瀏覽: 77,463
  • 回覆: 671
  • 追帖: 1
+25
引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-6-17 10:45 AM 發表

根本啲X街1開波就諗住做啲濕9野架啦,睇佢地成身黑色無冧把又睇唔能到樣,到真係出事要追究可以話無呢個人record查無到添,呢啲濕9野係人都識做但係唔能會做,家陣啲所謂差佬,已經唔係咩堂堂男子漢大丈夫 ...
你一講我就諗起~~班暴徒1開波就諗住做埋啲濕9嘢,又口罩,又眼罩頭盔,又盾,鐵支,慌死唔係怕人睇到樣俾人拉咩

抄他身份證了

引用:
原帖由 petermon 於 2019-6-26 10:05 PM 發表

唔係暴徒612既行為

當然我同意只係極少數既暴徒按耐不住,不守規,不是以示威和平表達意見而是以傷害市民、傷害警察為出發點,絕大部份示威者仍是和平的,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」,對其他守法市民真是無辜。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還市民一個公道。 ...
你對得唔夠公整啦

我兩邊都講,你只講一邊,立場偏頗,根本無計傾

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-6-17 10:34 AM 發表

唔係警察612既行為,昨天唔會有咁多人

當然我同意只係極少數既警察按耐不住,不守規,不是以保護市民而是以傷害市民為出發點,絕大部份警察仍是盡責的。同樣,少數人是攪事份子,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」真係講唔過去。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。 ...
可能警方防暴訓練唔夠專業,要回爐再培訓。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2019-6-17 10:48 AM 發表
警察應該罷工
以前試過示威遊行,仲成功達到目的。

引用:
原帖由 12彩虹站 於 2019-6-26 07:58 PM 發表

你和你家人有事,千祈唔好報警呀,如果唔係正衰仔
行得正!企得正!一生光明磊落,不會蒙面😷出街。多謝🙏🏻
解散警隊,到時香港市民就知有警察👮‍♀️維持治安的可貴!

點解地下有咁多磚?係政府自己捉蟲!點解到處有鐵馬而唔係剩係擺水馬,等啲細路拆到鐵枝掟警察?又係政府捉蟲。還擊係人之常情,隨手攞起乜就用乜!我唔評論邊個對或錯,不過,呢個政府真係廢!

引用:
原帖由 李同同 於 2019-6-17 10:20 AM 發表
警方盡責平亂,警察何辜!

警察何辜!反修例暴動中,警方盡責平亂,卻被反對派抹黑成濫用暴力,令不少人對執法者加以指摘。網傳片段,只見有人在街頭喪鬧警察!為警抱不平。

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/1003107 ...
係打人啫,去片

轉載
https://youtu.be/NXz6Z7WPOPI

歸根究底,只要法官有偏頗示威者,有個人立場,就會做成執法者拉人,法官放人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]