• 瀏覽: 77,480
  • 回覆: 671
  • 追帖: 1
+25
引用:
原帖由 李同同 於 2019-6-17 10:20 AM 發表
警方盡責平亂,警察何辜!

警察何辜!反修例暴動中,警方盡責平亂,卻被反對派抹黑成濫用暴力,令不少人對執法者加以指摘。網傳片段,只見有人在街頭喪鬧警察!為警抱不平。

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/1003107 ...
平亂? 可笑, 咁做乜要打記者 , 做乜要講自由西, 做乜要講粗口鬧人, 做乜要扔磚, 做乜要記你老母, 做乜要拍照留念。

我地見到一個個濫權的警察, 全部人做證。DISCUSS 爛屎可以繼續自HIGH , 自組遊行支持佢地
你地搵到1 萬人就當你地羸!

唔好忘記, 警察包括林鄭, 你地只係"公僕" 係人民的僕人, 我地交稅俾你出糧, 服務我地市民, 而唔係沒有民意授權的政權和政府。
與民為敵, 自招滅亡。

黃絲既共通點係反駁人既時候 一定會加粗口

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:45 AM 發表
我自己都是支持反修例的,但都不認同示威者作出的暴動行為,做得出點解唔敢認?掟磚仲好意思講自己好和平好理性?你唔掟磚警察點會開槍?唔通你個個靜坐佢地會開槍?尋日過百萬人遊行又唔見有警察使用武力?鎮壓暴動用武力絕對是天經地義,有咩錯?

示威大晒?學生大晒?咁以後有學生殺人放火都唔好拉啊!佢肯定係行駛正義背後目的絕對係為香港好? ...
講得好,讚同!

引用:
原帖由 streethunter380 於 2019-6-17 11:25 AM 發表
如果昨天真的有200萬人, 又有200萬冇出來; 
咁都仲有400萬人支持政府修例 和支持警察的, 
人數不少啊.
你既想法唔錯;但唔出黎遊行的人就代表一定係支持修例?冇其他理由?
我少少建議叫什麼愛港之星,民建聯搞個支持修遊行;睇睇有幾多人參加評價下

引用:
原帖由 kelvin1k 於 2019-6-17 11:20 發表

唔好意思;我好少睇乜果d消息的
做人獨立思考下比較好
明知有點野係做錯左仲要死話冇問題!林鄭女仕已經係一個好好反面教材.....
做個普通人定做奴隸自己諗啦! ...
咁清醒?咁喇...由當事人親口講......你信嗎!......

https://www.youtube.com/watch?v=njogrTi9eQg&feature=youtu.be

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 11:13 AM 發表

你個白癡唔駛再回啦!你再回我都唔會回你,費事比你影響到變埋白癡
唔能識駁又想攞尾彩就7多兩錢囉,講野無邏輯東拉西扯9吹老作老屈得啲下3流工夫收皮返去train多兩年先啦

出嚟啦,另外果400萬人,支持呀

引用:
原帖由 超能量 於 2019-6-17 10:43 AM 發表
警方多做多錯,少做少錯,不做不錯!
呢句係侮辱警察嘅專業。你打工就可能咁諗法!

撐警察

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-6-17 10:34 AM 發表

唔係警察612既行為,昨天唔會有咁多人

當然我同意只係極少數既警察按耐不住,不守規,不是以保護市民而是以傷害市民為出發點,絕大部份警察仍是盡責的。同樣,少數人是攪事份子,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」真係講唔過去。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。 ...

你都好識講大話

慈母多敗兒

香港下一代,多謝你

引用:
原帖由 踢爆 於 2019-6-17 11:32 AM 發表

c hing 我同意你講法
我相信大部份都是好警察
只有一部份糸狗西差佬
點解今次咁多人出來遊行
6月11號晚上羞辱D學生
6月12日用過份暴力
對付手冇寸鐵的示威者 引起公憤 ...
係呀,下次社團打交用磚頭同鐵枝,咪係手冇寸鐵囉。

希望社團可以向暴徒學野啦。

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-6-17 10:34 AM 發表

唔係警察612既行為,昨天唔會有咁多人

當然我同意只係極少數既警察按耐不住,不守規,不是以保護市民而是以傷害市民為出發點,絕大部份警察仍是盡責的。同樣,少數人是攪事份子,但絕大多數示威者是良民,定性「暴動」真係講唔過去。

揪出瘀血就是了,護短沒益處。你唔認同既,無辦法還警方一個公道。 ...
你咪講出左點解警察要平亂囉.
少數人是攪事份子
10個呢啲人. 巳經會做到場面混亂. 他們蔵在人群中向差人擲野. 擲傷差人. 跟本看不到誰訂. 只可向人群反擊. 只可以怪班搞事人. 莫非要差人企定定, 任你訂? 訂到死為止.? 警察在執勤. 不可以因為有攪事份仔訂野離開岡位. 避一避. 只可以反擊.

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-17 10:45 AM 發表
我自己都是支持反修例的,但都不認同示威者作出的暴動行為,做得出點解唔敢認?掟磚仲好意思講自己好和平好理性?你唔掟磚警察點會開槍?唔通你個個靜坐佢地會開槍?尋日過百萬人遊行又唔見有警察使用武力?鎮壓暴動用武力絕對是天經地義,有咩錯?

示威大晒?學生大晒?咁以後有學生殺人放火都唔好拉啊!佢肯定係行駛正義背後目的絕對係為香港好? ...
而家香港有一部分人重以為將d歪理不停講就成了道理
打人就打人,暴亂就暴亂,暴亂之後都唔俾警察拉只會有更多更多既暴亂...
尋日遊行是反修例,不是反警察,唔好轉移視線..
做左唔認都是做左,學生不一定不是暴民,唔好搏同情

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]