• 瀏覽: 43,915
  • 回覆: 16
  • 追帖: 2
+8
香港衰退,是因為從根本上違反了優生學,把大陸最劣等的、下三流的罪犯吸引到香港,香港人的種會給這幫人打劣。你們看着吧,科學與理性不會錯。

香港最終會成為人口垃圾桶,中國最差的人都會跑到香港。這是中央實行大換血的一步棋,讓香港人自己推死自己。中共是一群很高智商的人,他們就是這樣想的。我不能說太多了。

任何最乾淨的地方都需要一個垃圾桶。不幸的是,中國選了香港當這個垃圾桶。以後大陸罪犯知道要逃到那了。

一切都是那部超級電腦布的局,看通了就不會再嘈了。如果香港政府內部有鬼,就是阿爺自己了。明白沒有?各位香港人

引用:
原帖由 wongmilano 於 2019-6-17 09:42 AM 發表

傻仔先講呢D,調轉就差不多
笑死,點調轉呀?

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-6-17 09:49 AM 發表

笑死,點調轉呀?
你知道甚麼是「洋垃圾」嗎?你知道這個名詞是誰先說的?是香港人嗎?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-6-17 09:57 AM 發表
今日大升已現實回應
香港不會毀滅,但絕對會衰退。我要一個爛嘅垃圾桶做咩?

引用:
原帖由 wongmilano 於 2019-6-17 09:42 AM 發表

傻仔先講呢D,調轉就差不多
其實我真喺唔想侮辱你智商的,但我又真喺想知你想點「調轉」法。經過反送中之後,如果你是涸罪犯,你仲會着草去大陸嗎?相反大陸罪犯就好大機會逃來香港了。咁叫調轉?

引用:
原帖由 wongmilano 於 2019-6-17 10:58 AM 發表

侮辱你智商係你自己,我淨係見新私樓越來越多大陸人買同住,佢地係低果一群?你仲窮過佢地呢
你肯定之後仲會咁?

引用:
原帖由 wongmilano 於 2019-6-17 10:58 AM 發表

侮辱你智商係你自己,我淨係見新私樓越來越多大陸人買同住,佢地係低果一群?你仲窮過佢地呢
話說有人吹緊撤資、走資喎。同我講嘢之前唔該經下大腦。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-6-17 04:02 PM 發表

書本上只是基本常識.......有時要自己加入世界大局在內去分析......這樣才接近現實....!!
首先現在整個東南亞國家都眼紅中國的發展........因此東南亞很多國家出現排華的情緒很高.....!!
因此有大量東南亞華僑來香港置業居住及入籍........作為後備居所.....同時作為投資...!!
內地犯罪之徒可以逃出....同時可以在香港定居......就說明他們本身的 ...
香港可以成為大陸的垃圾桶,但台灣同菲律賓,或者日本、英美就唔會做到啦。你都唔會將自己房個垃圾桶擺過對面屋,甚至擺過對面海啦。

...

引用:
原帖由 多拉肥夢 於 2019-6-17 01:59 PM 發表

我十年前聽過長輩話中國一早已知道香港自治會好亂,五十年不變係策略,等香港人自己玩死自己,等我地亂,果然真係。
師兄你覺得內地邊個城市現在同將來會係主要城市? ...
北京

對了,你地覺得點解大陸港澳事務官員對此咁沉默,少少聲氣都無?

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-6-18 02:05 AM 發表

你錯呢......台灣一直都是收集內地及香港逃犯的集散地......!!
台灣的生活指數不高......並且語言上有優勢.......都是華人社會......偷渡晚上又易上岸....!!
1港元對4台幣左右........絕對比香港化算.......加上台灣的法律鬆散......警員人數不足....!!
當年港英年代的黑幫逃犯都會選擇台灣.....越南......泰國及菲律賓等國家. ...
大陸管唔到果啲地方㗎,你放垃圾桶就要放在你觸得到、摸得及的地方。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]