• 瀏覽: 43,928
  • 回覆: 251
  • 追帖: 2
+8
香港衰退咗好耐啦⋯⋯

香港人團結香港必勝,
撤回惡法  林鄭下台

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-17 09:06 AM 發表
政府又縮
支持政府都冇用

建制派選民唔好投票
畀反對派玩晒,睇下點
暗地逃來, 暗地送走, 繞過法狗, 係民陣迫出來的........
反派今次激怒好多良民, 睇下點

香港就似係皇帝其中一個叻孫
但可惜
依個皇孫自視過高又年少反叛
仲白痴到反祖宗又反自己國家
咁你話
依個叛逆臣子將會有嘜後果呢 ~

I think so.

引用:
原帖由 農場幼小的羊 於 2019-6-17 03:13 PM 發表

你講得好啱
其實我好希望係自己估錯...!愛香港,係想香港繁榮穩定,唔想搞太多事,大家努力搵錢,過好生活,但偏偏香港不停俾人利用!祝大家好運

由97衰退到而家

老共應該集中火力打好貿易戰,送中呢D可以遲些

其實,長期衰退以經係比較樂觀嘅睇法,我認為越近2047會越亂,武裝份子會不斷破壞社會,名符其實「生於亂世」了

引用:
原帖由 lammankane 於 2019-6-17 04:17 PM 發表

其實我好希望係自己估錯...!愛香港,係想香港繁榮穩定,唔想搞太多事,大家努力搵錢,過好生活,但偏偏香港不停俾人利用!祝大家好運
我同意你睇法同你所講,愛香港係想香港繁榮穩定,而不是現在搞成咁樣

冇所謂啦,我搬去大陸住,人面識別冇我份,返大陸唔會有事, 過多幾年大陸又多幾個城市GDP 過香港了。

引用:
原帖由 油站污濁的小腸 於 2019-6-17 04:37 PM 發表
冇所謂啦,我搬去大陸住,人面識別冇我份,返大陸唔會有事, 過多幾年大陸又多幾個城市GDP 過香港了。
將D城市範圍包括埋週邊地區,好容易有幾千萬人
GDP過乜都得啦
好容易

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2019-6-17 04:43 PM 發表

GDP過乜都得啦
好容易
深圳都唔知幾好住,大把親戚買左樓,佢地生活壓力冇香港咁大,好食好住,間唔中先來香港住下。

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2019-6-17 04:43 PM 發表

GDP過乜都得啦
好容易
只要有人,就會創造GDP,好合理,每個城都固定好,如果一個地方無產出,你霸幾多都無用,而城市地方面積可以無限增大?你係真傻定白痴?你意思係咪姐係一個城市可以不段加大,直接霸埋其他城市?或者合併?咁你都諗到,西利西利,咁廣東霸埋廣西,個個都霸?難怪黃營無大將,只有死侍

引用:
原帖由 油站污濁的小腸 於 2019-6-17 04:37 PM 發表
成日都諗!香港同深圳兩個咁近嘅城市,香港就成日搞搞震,如果中央在大力 d發展深圳,將香港現有嘅優勢,係深圳在更積極地去推行,咁香港將來會點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]