• 瀏覽: 43,919
  • 回覆: 251
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 wongmilano 於 2019-6-17 09:42 AM 發表

傻仔先講呢D,調轉就差不多
其實我真喺唔想侮辱你智商的,但我又真喺想知你想點「調轉」法。經過反送中之後,如果你是涸罪犯,你仲會着草去大陸嗎?相反大陸罪犯就好大機會逃來香港了。咁叫調轉?

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-6-17 09:11 AM 發表
香港最終會成為人口垃圾桶,中國最差的人都會跑到香港。這是中央實行大換血的一步棋,讓香港人自己推死自己。中共是一群很高智商的人,他們就是這樣想的。我不能說太多了。 ...
師兄利害 !  亦解釋咗點解從回歸開始中央就放軟手腳,因為冇打算真正要香港融入只係利用而已 ! 人有分高低所以你講咗出來都係冇人信 !

希望林鄭是有後著先咁做,佢今次就咁道歉,會令政府體制蕩然無存

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-6-17 10:16 AM 發表

其實我真喺唔想侮辱你智商的,但我又真喺想知你想點「調轉」法。經過反送中之後,如果你是涸罪犯,你仲會着草去大陸嗎?相反大陸罪犯就好大機會逃來香港了。咁叫調轉? ...
侮辱你智商係你自己,我淨係見新私樓越來越多大陸人買同住,佢地係低果一群?你仲窮過佢地呢

經濟陷入衰退但樓價gogogo

玩完了!希望中央不會放棄香港!香港先可救!如果不是!香港只會是一個窗門對著國家攪事!其實現在已經是的!請各位認清事實和去了解近代史!做番個有分析能力的人吧!不要人云亦云呀!做些可以幫助國家的事情!不是攪破壞!我們已經受辱百年了!你們知道嗎??我們不是要霸權!只是做返應該中國在世界上的位置!我們亦不會侵略人地地方!我們懂得尊重別國內政!我們中國有幾千年歷史!不是浪費的!一路加加埋埋先有我們中國人的智慧的!你們沒有感恩老祖宗!而去助長外國勢力!可惜也和心痛也!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-6-17 09:11 AM 發表
香港最終會成為人口垃圾桶,中國最差的人都會跑到香港。這是中央實行大換血的一步棋,讓香港人自己推死自己。中共是一群很高智商的人,他們就是這樣想的。我不能說太多了。 ...
你指的是華為賤婢慢慢周一家?😂😂😂😂😂

政府 警員一定放軟手腳 做又死 唔做又唔使死

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-6-17 09:21 AM 發表
任何最乾淨的地方都需要一個垃圾桶。不幸的是,中國選了香港當這個垃圾桶。以後大陸罪犯知道要逃到那了。
來到香港奉公守法就是。150到港審批權又不放給特衰政府,一切錯都是來自臭四🇨🇳🇨🇳🇨🇳中共中央!

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-17 09:06 AM 發表
政府又縮
支持政府都冇用

建制派選民唔好投票
畀反對派玩晒,睇下點
其實以飯民的動員能力,是可以政變,自立成國,大家太睇少肥佬黎的仆街,大家好自為之

引用:
原帖由 四無量心 於 2019-6-17 11:12 AM 發表
玩完了!希望中央不會放棄香港!香港先可救!如果不是!香港只會是一個窗門對著國家攪事!其實現在已經是的!請各位認清事實和去了解近代史!做番個有分析能力的人吧!不要人云亦云呀!做些可以幫助國家的事情!不是攪破壞!我們已經受辱百年了!你們知道嗎??我們不是要霸權!只是做返應該中國在世界上的位置!我們亦不會侵略人地地方!我們懂得尊重別國內政!我們中國有幾千年歷史!不是浪費的!一路加加埋埋先有我們中國人的智 ...
受到百年之苦之事跟香港人無關。

引用:
原帖由 lammankane 於 2019-6-17 08:55 AM 發表
修例事件的後遺症開始浮現,受爭議的是條例,但其後已經不是重點,市民已經不再理性,香港人已習慣了任何不滿,就將責任歸咎於政府,阻止政府任何的行政,令施政不能正常去運行,政府處理此事件手法之差,令反對政黨增加政治資本,去對抗政府!

首先,政府已失民心,明天就算有任何利國利民的政策,都得不到市民認同!處理手法之差,令支持修例的市民大感失望。支持人士再無法相信政府的勇氣,能力!

替政府護航的政黨首當其 ...
修例成功,資金撤走,香港將陷入長期衰退。

引用:
原帖由 石叻 於 2019-6-17 11:19 AM 發表

受到百年之苦之事跟香港人無關。
咁都得!有點明白了!謝謝!

引用:
原帖由 lammankane 於 2019-6-17 08:55 AM 發表
修例事件的後遺症開始浮現,受爭議的是條例,但其後已經不是重點,市民已經不再理性,香港人已習慣了任何不滿,就將責任歸咎於政府,阻止政府任何的行政,令施政不能正常去運行,政府處理此事件手法之差,令反對政黨增加政治資本,去對抗政府!

首先,政府已失民心,明天就算有任何利國利民的政策,都得不到市民認同!處理手法之差,令支持修例的市民大感失望。支持人士再無法相信政府的勇氣,能力!

替政府護航的政黨首當其 ...
仲有係大陸對香港政策必變
要比人睇到
合作嘅澳門前景光明
腥港?玩撚完起碼廿年

倒來講,失敗後市民平靜,外國唔會抵制香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]