• 瀏覽: 43,902
  • 回覆: 251
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 lammankane 於 17-6-2019 08:55 發表
修例事件的後遺症開始浮現,受爭議的是條例,但其後已經不是重點,市民已經不再理性,香港人已習慣了任何不滿,就將責任歸咎於政府,阻止政府任何的行政,令施政不能正常去運行,政府處理此事件手法之差,令反對政黨增加政治資本,去對抗政府!

首先,政府已失民心,明天就算有任何利國利民的政策,都得不到市民認同!處理手法之差,令支持修例的市民大感失望。支持人士再無法相信政府的勇氣,能力!

替政府護航的政黨首當其 ...
引渡條約轉移了黃心穎、許志安事件!但香港市民是不會放過你們的!

引用:
原帖由 班納沒恨 於 2019-6-17 05:19 PM 發表

只要150個永遠不來就ok
好多人都覺得每日果150個,都係來呃飲呃食呃綜援。
但我又好想問下哩 d人?
酒店 d執房點來架?
酒樓 d點心阿姐,洗碗阿姐點來架?
地盤 d雜工點來架?
跟車送貨 d工人點來架?
每日大廈倒垃圾 d人又點來架?
社會上好多辛苦嘅工種,10個有8個都係新移民,佢地工時長,工作環境惡劣,薪金又低,仲要經常俾人歧視為新移民,但佢地都依然默默咁為社會付出!哩 d先係真心值得尊敬嘅人。

引用:
原帖由 強仔316 於 2019-6-17 06:30 PM 發表

好多人都覺得每日果150個,都係來呃飲呃食呃綜援。
但我又好想問下哩 d人?
酒店 d執房點來架?
酒樓 d點心阿姐,洗碗阿姐點來架?
地盤 d雜工點來架?
跟車送貨 d工人點來架?
每日大廈倒垃圾 d人又點來架?
社會上好多辛苦嘅工種,10個有8個都係新移民,佢地工時長,工作環境惡劣,薪金又低,仲要經常俾人歧視為新移民,但佢地都依然默默咁為社會付出!哩 d先係真心值得尊敬嘅人。 ...
非常認同,"香港人"睇唔起呢D工,所以係唔會做,
我感謝做呢D工既人,佢地服務社會。😃

引用:
原帖由 lammankane 於 2019-6-17 08:55 AM 發表
修例事件的後遺症開始浮現,受爭議的是條例,但其後已經不是重點,市民已經不再理性,香港人已習慣了任何不滿,就將責任歸咎於政府,阻止政府任何的行政,令施政不能正常去運行,政府處理此事件手法之差,令反對政黨增加政治資本,去對抗政府!

首先,政府已失民心,明天就算有任何利國利民的政策,都得不到市民認同!處理手法之差,令支持修例的市民大感失望。支持人士再無法相信政府的勇氣,能力!

替政府護航的政黨首當其 ...
香港被謊言, 歪理, 無知, 邪惡目的外國勢力籠罩著! 正義變成邪惡, 邪惡被塑造為正義!民智極低,傳媒是黃的, 老師是黃的, 法庭也是黃的, 我相信香港離開一個一制不遠了!

香港變成犯罪分了天當,特首一心為香港好,被人暗箭成大眾箭挹,我覺得她好唔底!!!支持逃犯條例,制裁犯罪分子!!!!

香港淪落

引用:
原帖由 rara123 於 2019-6-17 02:10 PM 發表

無用架,要明白既人一早明左,羊群心理永遠大過道理,只係香港既羊特別多咁解,中央對香港既佈局及方針一早計劃好,不過以香港今日個造化以後一定無運行,假設你係國家領導人/地方官員(呢個國家你可以諗做全世界各國,人性面去諗,唔一定中國),你會點對香港? 將心比己答案好明顯.

睇下中國今日各樣發展,2-30年前已經定好,有D更早就計劃好,完成後嚇到老美今日要聯手制止中國再發展落去就知啦,香港 ...
希望不是你所想!去大灣區看看!

你班仆街犯民不斷去信尾國搞亂檔!好!由今日開始我會不斷去信中央要求盡快一國一制!到其時解放軍可以隨時出動!睇吓你班死乞兒仲夠唔夠膽霸路!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-6-17 09:06 AM 發表
香港衰退,是因為從根本上違反了優生學,把大陸最劣等的、下三流的罪犯吸引到香港,香港人的種會給這幫人打劣。你們看着吧,科學與理性不會錯。 ...
梁天琦,咪好例子。
至叻,李柱銘嗰囝。
百億人仔女婿。

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-17 09:06 AM 發表
政府又縮
支持政府都冇用

建制派選民唔好投票
畀反對派玩晒,睇下點
體諒一下政府。
香港是全開放形小政府。

大要,法國,黃背心攪好幾個月。

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-17 09:06 AM 發表
政府又縮
支持政府都冇用

建制派選民唔好投票
畀反對派玩晒,睇下點
x2

引用:
原帖由 magiccup 於 2019-6-17 09:17 AM 發表
林鄭一跪,即刻進退失據,反對派必定得寸進尺,步步進迫,而更嚴重的是原本支持政府的人,頓時心灰意冷,冇晒支點,變成一盆散沙。下一個位,可以睇下兩星期後,七一回歸;如果兩星期內搞唔掂,我睇你㸃慶祝!贈慶就有份,今次林鄭點收科!? ...
先睇C20。6月26-28日。

擒賊先擒王。
耐心等一下。

孤立, 切割,香港。
對中央有利。

聯滙。 我係中央,
隊冚佢。
隊冚佢。

曱甴一掃光 有食冇食都要死

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-6-17 07:06 PM 發表

好易解決,停批每日150單程證!以後要來香港定居,就計分,分數唔夠就自己増值到夠分為止!
依家都係計分制,
而大部份來嘅都係香港人同大陸人結婚夠分數而獲審批來港定居嘅人仕。
部份高等香港人話:每日果150人都係 d低等,無文化用來溝淡香港本土,使香港赤化嘅人。
但又想問下,咩原來中共現今可以咁勁,逼香港人上去結婚,跟住申請果150人來港溝淡本土,攞香港著數咁厲害架?點逼架?用ak47 還是洗頭艇綁上去?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]