[本港新聞評論] 【逃犯條例】昨感十分難過遺憾林鄭今向市民書面致歉(附全文) 香討焦點

引用:
原帖由 waterman42hk 於 2019-6-17 09:30 AM 發表

求其交個人出嚟 解決咗件事啦
可以交邊個出來?

熱賣及精選
撤回咪得囉,講咁多

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-6-17 09:18 AM 發表

出動解放軍平復?
諗法咁幼稚,唔怪得柒娥衰咗啦
西方就係撩你出兵

回覆 引用 TOP

代表支持修例既人企錯邊,林鄭都話自己錯,你地被出賣,快d出黎遊行啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 krolik 於 2019-6-17 07:16 AM 發表

政府竟然要向一班支持邪惡嘅暴徒道歉,我唔知以後點教我嘅仔女
學校老師會幫你教,仇中反共呢d必學,然後有咩唔合心水唔滿意既,咪出街遊行示威,丟下磚頭個d,你完全唔曬擔心點教仔女!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cepa 於 2019-6-17 07:15 發表

要化解呢塲月娥之亂危機,只有下臺才可以平息民憤!
落左台咪一樣有第2個做,你敢擔保邊個上台後無人出黎遊行示威?

引用:
原帖由 巴菲特 於 2019-6-17 09:38 AM 發表

落左台咪一樣有第2個做,你敢擔保邊個上台後無人出黎遊行示威?
只要唔會漠視民意,市民又點會無風起浪呢?

引用:
原帖由 herohero 於 2019-6-17 08:10 AM 發表

林鄭同班幕後人士真喺傻傻地,妳致歉退一步,對家只會趕絕妳,以後呢個政府同廢物無咩吾同,
無錯,呢一步退得太on9,政府以後有等於無!

回覆 引用 TOP

传:点解要道歉!现在变成两面不是人!可以预备三个月内落台了!

回覆 引用 TOP

原來親愛的母親,只會叫工作留言俾自己仔女……
🤣🤣🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-6-17 07:08 AM 發表

政府2月推出修訂《逃犯條例》至今遇上大量反對聲音,雖然特首林鄭月娥昨日(15日)宣布暫緩修訂《逃犯條例》,但民陣對政府「只緩不撤」表明不收貨,今日(16日)如期舉行第4次反修例遊行,由維園6個球場及草地遊行至金鐘添美道。政府新聞處晚上8時半發聲明表示,政府明白市民遊行是對香港的關心和熱愛,強調林鄭清楚聽到,亦強調政重視和珍惜。聲明更稱,林鄭因工作上不足令社會出現大的矛盾,「為此向市民致歉,並承諾會 ...
跪地戲豬乸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-6-17 07:08 AM 發表

政府2月推出修訂《逃犯條例》至今遇上大量反對聲音,雖然特首林鄭月娥昨日(15日)宣布暫緩修訂《逃犯條例》,但民陣對政府「只緩不撤」表明不收貨,今日(16日)如期舉行第4次反修例遊行,由維園6個球場及草地遊行至金鐘添美道。政府新聞處晚上8時半發聲明表示,政府明白市民遊行是對香港的關心和熱愛,強調林鄭清楚聽到,亦強調政重視和珍惜。聲明更稱,林鄭因工作上不足令社會出現大的矛盾,「為此向市民致歉,並承諾會 ...
的確好難過⋯⋯⋯自從777上任以來可以激發民怨沸騰到極點⋯⋯⋯

回覆 引用 TOP

一早通過咪好囉。林鄭太軟弱,暴徒捉得幾隻,水炮車又唔用

回覆 引用 TOP

個個特首都搞唔掂,建議习大大親自主政。

佢都遲早下台,比中央咁多麻煩,想擦鞋,點知擦爛對鞋。
香港官員真係無國際視野。適逢中美貿易戰比西方多樣野搞。又幫埋蔡英文助攻,打亂中共在台灣部署。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。