• 瀏覽: 120,974
  • 回覆: 706
  • 追帖: 5
+28
引用:
原帖由 Aasia 於 2019-6-17 07:08 AM 發表
政府2月推出修訂《逃犯條例》至今遇上大量反對聲音,雖然特首林鄭月娥昨日(15日)宣布暫緩修訂《逃犯條例》,但民陣對政府「只緩不撤」表明不收貨,今日(16日)如期舉行第4次反修例遊行,由維園6個球場及草地遊行至金鐘添美道。政府新聞處晚上8時半發聲明表示,政府明白市民遊行是對香港的關心和熱愛,強調林鄭清楚聽到,亦強調政重視和珍惜。聲明更稱,林鄭因工作上不足令社會出現大的矛盾,「為此向市民致歉,並承諾會 ...
我個人認為原本的香港台灣互相引渡逃犯修例無問題的,但是畫蛇添足加入中港澳就民風急轉直下。

引用:
原帖由 krolik 於 2019-6-17 07:16 AM 發表
政府竟然要向一班支持邪惡嘅暴徒道歉,我唔知以後點教我嘅仔女
咪就係!
政府不應該道歉,死不認錯就啱!

有人比條賤婆逼死咗
我殺咗賤婆係咪要講對唔住?

引用:
原帖由 Cepa 於 2019-6-17 07:15 AM 發表

要化解呢塲月娥之亂危機,只有下臺才可以平息民憤!
係唔係有啲建制都想佢快啲自行解決咁話?

引用:
原帖由 casio_z40 於 2019-6-18 10:37 AM 發表
強烈建議沉默的一群,一齊出黎發聲,請放低手頭上嘅工作,包括公務員,警方,懲教,建築業,運輸業,物流業,外傭業,退休人士,公公婆婆,c奶大媽
其實好簡單,唔係支通過逃犯修例,亦唔係要林鄭下台,想信邊個做呢個位都係一樣,就算氾民,民陣,學生做特首,都係一樣會被人反反反

我地訴求係:
1)收回新界棕地,農地,丁權,郊野公園部份土地,興建公屋,居屋,造地填海,發展第N個新市鎮
2)停止收容南亞難民,雙非 ...
唔講其他~憑咩香港可以管轄深圳
香港自已一路倒退~講幾句就想接收一個GDP超越自已的地方?
這也太大香港主義了吧

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-6-17 07:08 AM 發表
政府2月推出修訂《逃犯條例》至今遇上大量反對聲音,雖然特首林鄭月娥昨日(15日)宣布暫緩修訂《逃犯條例》,但民陣對政府「只緩不撤」表明不收貨,今日(16日)如期舉行第4次反修例遊行,由維園6個球場及草地遊行至金鐘添美道。政府新聞處晚上8時半發聲明表示,政府明白市民遊行是對香港的關心和熱愛,強調林鄭清楚聽到,亦強調政重視和珍惜。聲明更稱,林鄭因工作上不足令社會出現大的矛盾,「為此向市民致歉,並承諾會 ...
我都覺佢廢,咁輕易就跪底。唉…
俾班暴徒覺得,野蠻就大晒。

林鄭急進 又不肯讓步應該經香港法院 初審 是否可以移交逃犯去其他國家 這樣做大部分市民都會認同 這樣可以打擊所有國際罪犯 香港先可以繁榮安定 繼續下去

777帶領得的官員, 當現也以7字開頭, 亦叫X頭. 特別係同姓個過官員

內幕有力人士稱犯民港毒狗早前想要求幾十萬人顏射林鄭以發洩多晚無訓既慾火,但比毛毛靜議員挺身阻止,怪罪呢班學生話和平遊行唔可以咁,係既毛毛靜議員會隻身承受,後來黃雲雲議員為公義亦要求加入被顏射

引用:
原帖由 JusticeIP 於 2019-6-18 03:17 PM 發表
777帶領得的官員, 當現也以7字開頭, 亦叫X頭. 特別係同姓個過官員
而家7頭輸比菊花人,第時選議員必要係有玩菊花傾向,唔係就無得選可以DQ,

引用:
原帖由 Heabo 於 2019-6-18 11:31 AM 發表
有人比條賤婆逼死咗
我殺咗賤婆係咪要講對唔住?
快去,無罪架,有楊onQ劣師幫你,而家犯民港毒大晒架~~~gogogo

一個姓鄭信錯另一個姓鄭

引用:
原帖由 looplooplaw 於 2019-6-18 10:13 AM 發表

撐警隊,630見 !

預見至少有300萬-1人會出席, -1人指本人

引用:
我想問佢落台會邊個上?

正在看4pm記招, 無做到200萬+1人的五大訴求任何一樣, 只是道歉(極唔願意及衷心個隻)

每個星期日下午街上再見, 直至200萬+1人的五大訴求達成

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]