• 瀏覽: 82,504
  • 回覆: 12
  • 追帖: 3
+19
依家d人都痴哂線,人地都係打份工,跟order 做野啫,你護士可唔可以違抗工作指示唔照顧病人?

嗌人警吠,你地有事千其唔好揾警察幫手

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-6-17 07:07 AM 發表

如果係抗爭
反而需要時就報警
搞到阿 sir 忙到嘔
咪係,自己犯法搞亂社會仲要怪其人,唔知咩世界,好似老奉欠左佢地咁

我好尊重警察,冇左佢地社會大亂

利申:我唔係警察,不過睇唔過眼

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-6-17 07:21 AM 發表

我都睇唔過眼
差佬係差館姦女
你咁L叻,揾你去捱磚捱鐵通

暴徙人數多警察幾倍,面對呢d環境,唔嚇到腳軟已經算係咁,警察仲要對抗暴徒,捱鐵通捱磚頭

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-6-17 07:33 AM 發表

著晒鐵甲威龍都傷死左佢啦
下次嗌你去

引用:
原帖由 波羅批 於 2019-6-17 07:49 AM 發表
我只能夠再講 "阿sir你哋抵L死㗎"!
當日你哋啲兄弟畀人淋尿,
有七位幫你哋討回公道嘅兄弟 依家仲喺入面坐緊,
仲有個企喺你哋身邊 幫手維持秩序嘅阿sir,
居然要坐三個月監,
仲有好多幫手上庭嘅 差人,
畀個法官話唔可信,
搞完一大輪拉返你啲 暴徒,
法庭一個二個輕輕咁放過......... 你哋啲老細 仲話尊重法庭......
即係點呀? 啲暴徒啱你哋錯呀?
發生以上嘅嘢 ...
睇黎係現任一哥太軟弱

引用:
原帖由 邪童非 於 2019-6-17 08:01 AM 發表

佢哋都係跟order做 有班暴徒它窮過鬼 你加多少少 乜都做,係做唔到一個公民啫
又唔去揾工做,賺呢d雞碎咁多

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-6-17 08:44 AM 發表

打份工就打人,呢份工為邊個服務?
家下暴徒掟磚插警在先,唔還手呀?!

使唔使招呼埋暴徒入立法會涼冷氣?

黃人已經癲左,香港再不適合居住,唔係驚共黨,而係怕左班黃人

引用:
原帖由 alexbbkeung 於 2019-6-17 09:52 AM 發表
林鄭、張建宗割蔗,話高層無份參與行動,擺警察上枱,過一哥一棟,無仇警情緖就假啦
我都聽到林鄭話暴動定義係由警察決定, 咁講有d無情,林鄭...😥

引用:
原帖由 nansh338 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

調返轉,差佬有事千祈唔好搵醫生護士咪得囉
你比人打劫,唔好打999, 食自己
你比人恐出嚇,唔好找警察,自己組織自衛隊
你比人行騙,千其唔好找警察幫手,食自己
仲有N咁多種情況,請閣下自己搞掂,千其唔好找警犬幫忙😁😁😁

引用:
原帖由 花好月圓2019 於 2019-6-17 10:30 AM 發表

支持暴徒
支持暴徒.........佔領閣下所有家産😁😁😁👍👍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]