• 瀏覽: 82,566
  • 回覆: 487
  • 追帖: 3
+19

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-6-17 07:00 AM 發表
依家d人都痴哂線,人地都係打份工,跟order 做野啫,你護士可唔可以違抗工作指示唔照顧病人?

嗌人警吠,你地有事千其唔好揾警察幫手
個order 叫你追住人地個頭黎打?叫你對住人地個頭黎開槍?
如果係咁都係警隊問題,只係問題由低層變左去高層,而落order個高層又唔出黎頂咁你成個警隊去受又怪得邊個?
最後你地班警唔出糧咪唔搵你幫手囉,又要出糧又唔想做。

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-6-17 07:00 AM 發表
依家d人都痴哂線,人地都係打份工,跟order 做野啫,你護士可唔可以違抗工作指示唔照顧病人?

嗌人警吠,你地有事千其唔好揾警察幫手
偽黃人就係咁,standard係佢地定出來,有佢冇你

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-6-17 07:14 AM 發表

咪係,自己犯法搞亂社會仲要怪其人,唔知咩世界,好似老奉欠左佢地咁

我好尊重警察,冇左佢地社會大亂
班仆街就系要社會亂,亂發假消息,這些破壞份子,不是未來楝樑😡😡😡

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-6-17 08:44 AM 發表

打份工就打人,呢份工為邊個服務?
家下暴徒掟磚插警在先,唔還手呀?!

使唔使招呼埋暴徒入立法會涼冷氣?

黑警

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-17 06:43 AM 發表

(星島日報報道)反修例示威者引發「金鐘暴動」,警方被逼武力驅散,仇警情緒似已瀰漫全城,除有近三百名警員的私隱被公開欺凌,昨晨一名警員停泊在沙田一公屋商場的座駕,疑遭人擲磚頭擊碎車窗,由於該車擋風玻璃貼有「警察體育遊樂會」標誌,不排除狂徒是衝着警隊而來;另有公立醫院醫護人員大罵駐院警員是「狗」,更有警員查問傷者資料時,護士不但拒絕合作,又建議「用鼻索」。
警方於本月十二日在金鐘動用武 ...
d人真冇理性

好野大家跟社團囉,受傷入院不用問社團劈友中幾刀話反惡法不用查。傳媒報出來都自己分別下真假,人講你信。

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-6-17 08:42 AM 發表

佢地通常係,個世界得佢自己一個。
通常都係失敗者

香港沉默的市民, 從來無出來投票的選民, 唔用犯人遊刑方法, 用你手上愛港一票, 踢走泛民害港政棍.

香港人咁撐自由,又撐暴徒,咪由得班“小朋友”繼續四處破壞囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]