• 瀏覽: 22,320
  • 回覆: 156
  • 追帖: 1
真係太不可思議...要知道幾十萬人紅日仍要工作...
呢次遊行人數可能係世界紀錄 諗落都幾瘋狂!
反修例只係導火線,引爆超級炸彈...
可以史無前例迫使過百萬人上街,居然多過上次,到底有咩原因?
係恐中共心理?
怨氣爆燈反政府?
抗議警方鎮壓示威?
羊群效應跟風?
擔憂香港未來發聲?
想林鄭落台?
外國勢力資助?
傳媒煽風點火?
有人意外死亡促使人悼念?
年輕人當日常社交活動?

無論如何,特區政府完全陷入管治危機,施政只會舉步維艱,林鄭以後做咩都會俾犯民針對...
建制派流失死硬派,難以再制衡反對派...社會將會被反對派及反共力量主導,咩都做唔成...
中共忙於貿易戰唔會干預香港...
一日林鄭唔落台,香港都會永無寧日...以後對政策不滿就遊行,隨時個個星期日都會有遊行...
總結:林鄭眾叛親離,政府管治崩潰,香港前途玩完

香港寫照:
上梁不正下樑思歪,學子痴瘋帶妖亂舞
霉果洗腦荼毒愚民,政棍為利賣港害民
對抗脅迫有恃無恐,癱瘓交通橫蠻霸道,
世風日下罷課可恥,強搜攔路令人髮指
虛偽民主自私作主,佔中變質民心盡失
妄顧民生天怒人怨,動亂失控無法無天,
社會分裂永無寧日,破壞經濟風光不再
反林鄭只係藉口,實際上係反中共反大陸,班示威X都係反共仇共

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2019-6-17 03:02 AM 發表
反林鄭只係藉口,實際上係反中共反大陸,班示威X都係反共仇共
成場百幾萬人都冇聽過有人嗌反共
冇去既就自己係度打飛機

代表對港府不滿、對中央不滿。

引用:
原帖由 kxkx 於 2019-6-17 03:09 AM 發表

成場百幾萬人都冇聽過有人嗌反共
冇去既就自己係度打飛機
唔係反中狗,又點會反對修例呀!

一年364日都唔認係中國人,64突然全部變返曬中國人
曬鳩氣

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2019-6-17 03:14 AM 發表

唔係反中狗,又點會反對修例呀!
國家唔好既野就一定要食, 咩世界

引用:
原帖由 竣天 於 2019-6-17 03:17 AM 發表
一年364日都唔認係中國人,64突然全部變返曬中國人
曬鳩氣
加埋真係超多人

引用:
原帖由 kxkx 於 2019-6-17 03:18 AM 發表

國家唔好既野就一定要食, 咩世界
逃犯條例明明就係好野,只係上街個群反中狗唔信大陸啫

實際上係反中共反大陸,班示威X都係反共仇共

引用:
原帖由 Gingerlemoncola 於 2019-6-17 03:41 AM 發表

唔係下話!你真傻定假傻呀?連本來保護港人針對台灣區既口呺(逃犯條例),都曲寫成(反送中條約),你都仲發緊夢無比人利用?你都得囉你
反送中原來等如反中, 唔怪得個個死撐, 結果比習照肺

引用:
原帖由 將軍抽兵! 於 2019-6-17 02:54 AM 發表
真係太不可思議...要知道幾十萬人紅日仍要工作...
呢次遊行人數可能係世界紀錄 諗落都幾瘋狂!
反修例只係導火線,引爆超級炸彈...
可以史無前例迫使過百萬人上街,居然多過上次,到底有咩原因?
係恐中共心理?
怨氣爆燈反政府?
抗議警方鎮壓示威?
羊群效應跟風?
擔憂香港未來發聲?
想林鄭落台?
外國勢力資助?
傳媒煽風點火?
有 ...
講真!林鄭下唔下台,根本冇分別,班人要反就反,可況反特首只是出氣,最不滿系中央,最怕亦是中央,派人管香港算啦!港人治港,行不通的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]