• 瀏覽: 10,835
  • 回覆: 83
+5
引用:
原帖由 fb6540906 於 2019-6-17 06:04 PM 發表

香港已死嫁嗱.....
林鄭下台啦!!!! 無謂為呢班
是非不分 黍橫折曲 人云亦云 為政治棄公義
嘅香港人服務嗱!!

多d時間陪下老公重好啦!!!!
比痴瘋做特首啦!! ...
今次事件之後中央政府和香港政府輸得好慘實際上香港已經被 泛民主派外國勢力和地產霸權完全瓜分 比當年嘅八國聯軍更加慘烈

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-17 06:54 PM 發表

今次事件之後中央政府和香港政府輸得好慘實際上香港已經被 泛民主派外國勢力和地產霸權完全瓜分 比當年嘅八國聯軍更加慘烈
只可以說香港人太容易被誤導

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-6-17 06:55 PM 發表

只可以說香港人太容易被誤導
與其說香港人容易被誤導 不如話 香港嘅樓價實在太高民怨實在積累太深 而且那些泛民外國勢力和地產霸權嘅力量有實在太大遠釗中央政府及香港政府嘅想像

講到尾中央政府和香港政府實在太輕視 樓價高企帶來的問題現在樓價高企帶來的問題現在實在是自作自受愚不可及

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-17 06:58 PM 發表

與其說香港人容易被誤導 不如話 香港嘅樓價實在太高民怨實在積累太深 而且那些泛民外國勢力和地產霸權嘅力量有實在太大遠釗中央政府及香港政府嘅想像

講到尾中央政府和香港政府實在太輕視 樓價高企帶來的問題現在樓價高企帶來的問題現在實在是自作自受愚不可及 ...
樓價係另一問題,換邊個都係死,樓價跌一樣有樓人士反對

以為大家樂,美心會罷工添!好彩仲有開門營業

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-6-17 07:00 PM 發表

但係樓價上升帶嚟嘅民怨會激烈好多所以泛民主派外國勢力和地產霸權就係捉住呢一點 去推動人民上街進一步阻止土地供應 無限循環去推高民怨 這才是他們的共同目標

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-17 07:03 PM 發表

但係樓價上升帶嚟嘅民怨會激烈好多所以泛民主派外國勢力和地產霸權就係捉住呢一點 去推動人民上街進一步阻止土地供應 無限循環去推高民怨 這才是他們的共同目標 ...
咁咪就係香港人睇事唔睇本身,只你跟情緒就被誤導

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-6-17 07:00 PM 發表

業主們身驕肉貴 那會好似那些冇樓的年青人一樣捨身成仁 所以那些外國勢力範民主派地產霸權又怎會利用佢哋呢

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-6-17 07:04 PM 發表

咁咪就係香港人睇事唔睇本身,只你跟情緒就被誤導
完全正確講真 逃犯條例大家都係一知半解 純粹因為這條條例上街的人又有幾多 其實大家都係因為積累咗好大嘅民怨而順勢上街反對政府姐

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-17 07:04 PM 發表

業主們身驕肉貴 那會好似那些冇樓的年青人一樣捨身成仁 所以那些外國勢力範民主派地產霸權又怎會利用佢哋呢
你試下佢地身家唔見一半,可能仲搏命過而家,仲未計發展商地產商的威力

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-17 07:05 PM 發表

完全正確講真 逃犯條例大家都係一知半解 純粹因為這條條例上街的人又有幾多 其實大家都係因為積累咗好大嘅民怨而順勢上街反對政府姐
我相信有十份一人去詳細睇條例也沒有,懶人包就可能有睇嘅

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-6-17 07:07 PM 發表

我相信有十份一人去詳細睇條例也沒有,懶人包就可能有睇嘅
後面嘅金主其實沒有一班移民香港污糟邋遢嘅有錢大陸人同埋嗰班身有屎嘅富豪

攪啦,繼續攪大佢啦,的人已經完全忘記黃絲佔中霸馬路的慘痛教訓,冇車搭,旺角的商戶做吾到生意,出入幾咁不便,我吾覺逃犯條例好可怕囉

引用:
原帖由 ujh 於 2019-6-17 06:58 PM 發表

講到尾中央政府和香港政府實在太輕視 樓價高企帶來的問題現在樓價高企帶來的問題現在實在是自作自受愚不可及 ...
唔止樓價啦.首先每天輸入150來港加重住屋問題.樓價咪越來越高囉.點起屋都無用.
他們需要來港搵工以低於市價來換取聘請.所以香港人工加福同樓價差距就更大.
大部分青年失業成隱閉青年.就業方面.在香港生活.有D公司夠擔比$7000-8000一個月.點結婚點生仔?咁多嘢積積埋埋.加埋呢條逃犯條例成導火線.如果人人安居樂業會示威嗎?現在是民不聊生.劏房林立,業主得益.低價請人要求多多商家得益.如果當日早些處理民生同就業方面既問題或暫停輸入150人5年,結果會好好多.

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-6-17 03:41 AM 發表
拿~年青人~200萬人和平上街~贏得全世界掌聲~真系見好就收~吾好打爛自己招牌!!

如果你地想好似白痴瘋甘~以後你地搞乜都吾成!!!
Agree,嘜柒都唔好攪等2047癈青變瞓街癈佬。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]