• 瀏覽: 25,958
  • 回覆: 230
  • 追帖: 4
+5
引用:
原帖由 fox007 於 2019-6-17 01:03 AM 發表

對,現在是黃屍大X晒,黑白不分想點就點,希望你無要求警察幫助嘅一天啦,記住喇,如果唔係就18代早宗都蒙羞。
求咩 差餉我有份比 

加油

本來諗住所有修例的貼也不回了!

但系見到有阿sir出貼就出聲支持下!您們並不孤單,仲有香港市民支持你地,累了的話就休息一下,按章工作hea做吧,香港已冇得救!

精神上支持你地!

其實我相信好多人默默支持你們加油做好本份,呢個地方無得救

警察有冇出糧?

引用:
原帖由 puisang2015 於 2019-6-17 01:17 AM 發表

求咩 差餉我有份比 
你睇得戲多 交稅大哂 公務員都要交稅 係冇得欠稅 你唔係唔知呀?

舊同學群吹水,居然個個話班友手無寸鐵,系警察開槍,我話電視新聞有得睇哦,佢哋話警察打人先,示威和平😅

引用:
原帖由 強大師 於 2019-6-17 02:00 AM 發表

你睇得戲多 交稅大哂 公務員都要交稅 係冇得欠稅 你唔係唔知呀?
全港都係老板 你係公僕 civil servants 唔係有牌爛仔 

引用:
原帖由 puisang2015 於 2019-6-17 02:03 AM 發表

全港都係老板 你係公僕 civil servants 唔係有牌爛仔 
全港都係老板? 柒少日啦 你出街同個警察講我係你老板 睇吓點 你係咪仇警仇到傻咗呀?樹大有枯支 乜職業都有㗎啦 講尼D。

引用:
原帖由 男方鎖 於 2019-6-16 10:13 PM 發表
致林鄭月娥特首、有良心的廣大市民
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
但若果延遲,或者撤回逃犯條例
我對政府的真的很失望
更加唔使諗日後可以推行23條
.
我不懂政治
我只知基本常識
但我切切實實睇到乜嘢叫做擘大眼講大話
議員、傳媒、律師、老師、宗教領袖、更包括以前自己係公務員嘅高官
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
警你老母

加油

引用:
原帖由 男方鎖 於 2019-6-16 10:13 PM 發表
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
議員、傳媒、律師、老師、宗教領袖、更包括以前自己係公務員嘅高官
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
你份糧出多左係因為你要面對群眾。。。
你先問一下你大老細。 當大部份市民不同意時。 是否只做老細話對的事,而不理會市民。。

你老細冇出糧俾我, 所以都係講事實。。。 你老細教你要開槍,你吾一定要開。 而家2百萬人出嚟吾通射死曬佢地。。。 番去讀多d書啦

做警察變磨心壓力大,不斷被批,真係慘...

一係你就辭職,一係就食得咸魚抵得渴。你做得呢個不得人心政府既執法人員就係咁,無人攞支槍迫你做警察

引用:
我是一個小小小警察
我要表達我嘅意見
.
連日來的爭議
我們沒有任何怨言
只有一直堅持
我對政府的真的很失望
.
我不懂政治
我只知基本常識
你們接受的是什麼教育?
只要人 ...
X2

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]