• 瀏覽: 40,018
  • 回覆: 522
+6
引用:
原帖由 cutter 於 16/6/2019 22:05 發表
賺住人民幣來反中, 真的不用付出代價?
我想到下:
-取消CEPA
-取消自由行
-取消香港納入大灣區.

還有嗎?
共產黨踢香港出中華人民共和國 .\_/.凸
夠嚴重未?

引用:
原帖由 cutter 於 2019-6-16 10:31 PM 發表
有無人仲諗到其他可能中央會取消對香港既優惠?
香港對中國黎講根本唔算係啲咩,中國已經培養緊幾個香港出黎揾錢,但中央唔會郁香港,從來香港只係棋子,你以為中國真係改革開放?錯了!只係因為有香港,等外國以為中國真係甘好一國2制,逐漸開放,主心骨係要收返台灣咋,今衣甘大件事,全世界睇住,中國只要對香港秋後算帳,我敢講,中國呢二三十年打出黎嘅國際牌會毀於一旦

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-6-16 11:05 PM 發表

咁開心過重六合彩
可否講解點解會開心過中六合彩?

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-6-16 11:07 PM 發表
共產黨踢香港出中華人民共和國 .\_/.凸
夠嚴重未?
不理性討論. 沒有任何意義.

引用:
原帖由 cutter 於 2019-6-16 11:01 PM 發表

逢中必反, 也不一定要去到港獨.
大家制度不同姐,中國政府由始至終尊重一國兩制,支持香港。

引用:
原帖由 cutter 於 2019-6-16 10:05 PM 發表
我想到下:
-取消CEPA
-取消自由行
-取消香港納入大灣區.

還有嗎?
代價是慯講沒有法治沒有正苦了,大家不講道理講人多講惡😖😖

引用:
原帖由 cutter 於 2019-6-16 10:05 PM 發表
我想到下:
-取消CEPA
-取消自由行
-取消香港納入大灣區.

還有嗎?
愛港之聲佔左九成

引用:
原帖由 cutter 於 16/6/2019 23:09 發表

不理性討論. 沒有任何意義.
絕對理性同合邏輯
香港搞到咁大壇野, 大陸咁多翻牆狗點會唔知, 同埋已經上哂各國頭條
再搞大佢隨時收老共皮

引用:
我想到下:
-取消CEPA
-取消自由行
-取消香港納入大灣區.

還有嗎?
不會做這些
一不合中國人性格及思維模式
二來美國已展現雙輸打法,無理由學蠢材

引用:
原帖由 進擊的肚臍 於 2019-6-16 11:07 PM 發表

香港對中國黎講根本唔算係啲咩,中國已經培養緊幾個香港出黎揾錢,但中央唔會郁香港,從來香港只係棋子,你以為中國真係改革開放?錯了!只係因為有香港,等外國以為中國真係甘好一國2制,逐漸開放,主心骨係要收返台灣咋,今衣甘大件事,全世界睇住,中國只要對香港秋後算帳,我敢講,中國呢二三十年打出黎嘅國際牌會毀於一旦 ...
非常同意.
但取消對香港既優待, 不算秋後算帳.
所以除左我所列既, 仲有冇其他, 如何取消哂, 香港有咩影響.

香港人又斷不能話中央取消對香港既優待,而出來遊行,還可以得到世界同情吧??

取消自由行係冇意思, 旅客消費收益, 可以帶動連鎖經濟。
一旦取消中國自由行, 我相信香港 立即出現連帶性反應。
試問外國旅客係冇下等人?
應該由旅遊教育著手, 注意旅遊態度方為上策

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-6-16 11:09 PM 發表

大家制度不同姐,中國政府由始至終尊重一國兩制,支持香港。
我希望你說的對.

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-6-16 10:08 PM 發表
777 我有份養架
警察我有份出糧架
你冇納過稅就收爹啦
你用嘅所有基建設施天跌落嚟嘅?
你交嘅稅(如真有)夠支付你享用嘅部份?
你一年交幾多百萬千萬定幾個億?

引用:
原帖由 cutter 於 2019-6-16 10:31 PM 發表
有無人仲諗到其他可能中央會取消對香港既優惠?
取消基本法,取消一國兩制!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]